Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sport

Plzeň - Zlín 3:0, třetí výhra za sebou. Šulc dal dva góly, Mosquera jeden výstavní

Plzeňský křídelník Jhon Mosquera (dole) slaví svůj gól z přímého kopu se spoluhráčem Caduem. foto: ČTK

Plzeňští fotbalisté potvrdili formu z venkovních duelů konečně i doma. Po výhrách v Ostravě a na Bohemians si v 22. kole Fortuna ligy doma smlsli na Zlínu 3:0 a upevnili si třetí příčku. Dva góly dal Šulc, který je s jedenácti brankami nejlepším střelcem soutěže. Gól a asistenci zapsal Mosquera. Zlín prohrál po dvou povedených zápasech se Slavií (1:1) a Slováckem (2:1).
  18:07aktualizováno  19:56

Podzimní vzájemný souboj obou týmů skončil ve Zlíně domácím debaklem 1:7 a i tetokrát Plzeň v pohodě vyhrála. A napravila domácí nezdar z úvodného jarního dějství, ve kterém remizovala s Mladou Boleslaví.

„Ale musím vyzvednout i výkon Zlína, který to hrál velice sympaticky. Utkal se s námi jako rovný s rovným. Měli jsme toho plné brýle a vůbec to nebyl lehký zápas,“ řekl plzeňský kouč Miroslav Koubek.

„Soupeře jsme v podstatě nepustili do šance. Statistiky říkají, že jsme vyhráli asi 12:1 na střely na bránu. Vždycky je to o tom trefit bránu, a to jsme soupeři nedovolili. Asi to byl kontrolovaný výkon. Měli jsme hodně šancí, víc než na tři góly.“

Plzeňští v nejvyšší soutěži zdolali Zlín posedmé za sebou. Zlínští venku prohráli počtvrté v řadě a mimo svůj stadion získali pouze pět z celkových 18 bodů v ligové sezoně.

ONLINE

Domácí v úvodu až na nepřesnou Červovu střelu výrazně neohrozili branku Zlína. Hned z první příležitosti ale ve 20. minutě otevřel skóre Mosquera výstavní střelou z přímého kopu. Kolumbijský křídelník se v ligovém ročníku trefil potřetí.

Plzeňské vedení mohl rychle navýšit Šulc, ale po samostatném úniku z úhlu trefil jen nohy Dostála. Zlínský gólman dál držel moravské mužstvo, když zneškodnil střely Mosquery či Chorého. Na druhé straně brankář Jedlička při prvním těžším zákroku vychytal Slončíka. Pojistku Viktorie nepřidal ani Chorý a v další vyložené šanci opět pouze napálil pozorného Dostála.

Západočeši se dočkali dalšího gólu hned v 48. minutě. Akci Chorého a Mosquery zblízka trochu šťastně zakončil Šulc a poprvé v ligové sezoně se trefil doma. Třiadvacetiletý ofenzivní záložník přidal svou jedenáctou branku v sezoně v 87. minutě pohotovou ranou po rohovém kopu a Chorého přihrávce.

Plzeňští doma vyhráli teprve druhý z posledních pěti ligových duelů, ale Zlín před svými fanoušky porazili posedmé za sebou.

„Myslím, že 3:0 je hodně na to, jak vypadal zápas. Snažili jsme se být aktivní a v prvním poločase se vyrovnat Viktorce ve všech směrech. To se nám dařilo do 20. minuty, potom nám bohužel Mosquera dal krásný gól,“ řekl zlínský kouč Bronislav Červenka.

„V druhém poločase jsme se chtěli aktivně vrátit do zápasu, chtěli jsme držet soupeře na jednobrankový distanc a snažili jsme se vyrovnat. Bohužel gól na 2:0 přišel strašně rychle. Pak už to bylo pro nás těžké. Zajímavých situací jsme měli dost, ale s dohráním prakticky žádnou. Mrzí mě, že nejsme tak nebezpeční a agresivní v ofenzivní fázi.“

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!