Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Ve Vratislavi cítí poslední šanci vydělat. Vondráčková věří Polákům

Sport

  12:50aktualizováno  18:29
VRATISLAV (od zpravodaje LN v Polsku) - Přichází zápas, který rozhodne o postupu do čtvrtfinále Eura. Kromě toho je dnešek také poslední příležitostí, jak ve Vratislavi vydělat na fotbalových fanoušcích. Městský stadion ve slezském městě totiž v sobotu večer hostí závěrečné ze tří utkání během šampionátu.

Helena Vondráčková. foto: Ondřej Němec, Lidové noviny

Od časného rána je v ulicích nejen řada lidí v českých a polských dresech. Na hlavní náměstí Rynek je nemožné projít, aniž byste se vyhnuli osobám rozdávajícím letáky, či prodejcům nabízejícím široký sortiment zboží. Nejen fotbalové šály a vlajky, ale i ovoce, kosmetiku, či obrazy města. K dostání je toho skutečně hodně. V některých provozovnách rychlého občerstvení najdete také přelepené cenovky na vývěsních štítech. Tak vypadá v praxi fotbalová přirážka.

Poláky zajímá názor Ivana Mládka

Na velký fotbalový šlágr se chystá také místní tisk. Gazeta Wroclawska dokonce zvolila dvojjazyčnou titulní stranu. Dzis mecz o wszystko neboli Dnes zápas o všechno. Tak zní titulek na titulní straně. Do tipování výsledků se pustila řada polských osobností. Žádná se neodvážila předvídat jiný výsledek než polské vítězství. A i oslovené české osobnosti jsou vůči hostitelům šampionátu zdvořilé. V bulvárním listu Super Express oslovili českého velvyslance v Polsku Jana Šechtera, který bere remízu 1:1, autor v Polsku populárního hitu Jóžin z bažin Ivan Mládek by zase bral bezbrankový výsledek. I ten by mohl české reprezentaci stačit. Zcela na stranu soupeře se postavila zpěvačka Helena Vondráčková a potěšila tím své polské fanoušky. Jaký je zpěvaččin tip? 2:0 pro Polsko.

Právě Super Express rozebírá skandály spojené s reprezentací v článku nazvaném Ženy, víno a zpěv.

Polský tisk před utkání s Českem
Polský tisk před utkání s Českem (Gazeta)
Polský tisk před utkání s Českem (Gazeta)

Polský tisk věří před utkání s Českem svým svěřencům.

Ještě jeden zajímavý detail. Všechny polské listy zařadily do svých předpokládaných sestav českého kapitána Tomáše Rosického. Jeho start je přitom kvůli problémům s achilovkou přinejmenším nejistý.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.