Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Všechna ligová utkání konečně na internetu!

Sport

  16:21
PRAHA - Převratnou novinku pro fotbalové fanoušky chystá od příští sezony první liga. Vedle dvou tradičních přímých přenosů připraví Česká televize také přenosy z dalších šesti zápasů každého kola, které budou k vidění na webu veřejnoprávní televize.

Fotbal, to je hra foto: ČTK

Kluby o tom byly informovány na dnešním ligovém shromáždění v pražském hotelu Galaxie. Fotbalový svaz navíc hodlá přesunout termín nedělního přímého přenosu na páteční podvečer, druhý zápas se bude vysílat v pondělí.

Nejvyšší fotbalová soutěž, která dál ponese název Gambrinus liga, je spokojena se svou prezentací na obrazovkách České televize, a tak už je před podpisem nová smlouva o spolupráci. "Návrh projektu přenosů na internetu je velmi zdařilý," prohlásil místopředseda svazu Jaroslav Vacek, který současně šéfuje oběma profesionálním soutěžím.

Kluby se podle očekávání vyjádřily také k výběru nového reprezentačního trenéra. "Domluvily se, že do deseti dnů předloží návrh okruhu vlastních kandidátů, kteří by neměli být při výběru zapomenuti. Mimo jiné padlo jméno Zdeňka Zemana či Miroslava Beránka," oznámil Vacek.

Šéf soutěžního oddělení svazu Ivo Lubas novináře informoval, že zřejmě už ve středu dopoledne se bude rozhodovat o tom, zda bude Slavii povoleno hrát sobotní duel posledního ligového kola s Jabloncem na novém stadionu v Edenu. "Požádali jsme už Slavii o podklady, ve středu ráno se sejdeme na stadionu, přítomny budou i další zainteresované složky. Pak se rozhodneme," uvedlLubas, který je však v tomto směru optimistou a zatím nevidí důvod, proč by slávisté povolení nedostali.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!