Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Sport

Vstřelil v Lize mistrů jako první čtyři góly ve druhém poločase. Chceme takový zopakovat, říká Gnabry

Serge Gnabry zdraví fanoušky Bayernu po čtyřech gólech do sítě Tottenhamu. foto: Reuters

LONDÝN - Čtyřgólový hrdina Serge Gnabry je přesvědčený, že fotbalisté Bayernu Mnichov úterním vysokým vítězstvím v Lize mistrů na hřišti Tottenhamu poslali soupeřům jasný vzkaz. Bavorský celek finalistu předchozího ročníku porazil 7:2 a Gnabry se čtyřmi zásahy dostal do čela tabulky střelců.
  11:00aktualizováno  12:57

Šílená kanonáda Bayernu. Tottenhamu nasázel sedm gólů, Gnabry dal čtyři

Gnabry dal všechny góly ve druhém poločase. V 53. minutě zvýšil na 3:1, vzápětí přidal čtvrtou branku hostů a debakl dokonal dvěma zásahy v závěru. 

„Soupeři teď vědí, že se nezastavíme. Za stavu 3:1 nebo 4:2 jsme mohli zpomalit, ale chtěli jsme víc,“ řekl čtyřiadvacetiletý útočník.

Gnabry o jednu branku zaostal za rekordem Ligy mistrů, kterým je pět gólů v jednom utkání. 

Jako první je dal v roce 2012 při osmifinálové výhře 7:1 nad Leverkusenem Lionel Messi z Barcelony a v roce 2014 ho napodobil Luiz Adriano ze Šachtaru Doněck při vítězství 7:1 v základní skupině nad BATE Borisov.

Čtyři góly vedle Gnabryho v utkání hlavní fáze Ligy mistrů dalo ještě dalších 11 fotbalistů včetně jeho současného spoluhráče Roberta Lewandowského, jemuž se to ještě podařilo v dresu Dortmundu. 

Dalšími jsou Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic, Andrej Ševčenko, Marco van Basten nebo Ruud van Nistelrooij, který v roce 2004 zařídil Manchesteru United výhru 4:1 nad Spartou.

Bayern díky vysokému vítězství vede po dvou kolech tabulku skupiny B se šesti body a skóre 10:2. 

Druhá Crvená zvezda Bělehrad má tři a Olympiakos s Tottenhamem po jednom bodu. „Myslím, že jsme soupeřům poslali jasný vzkaz,“ prohlásil Gnabry.

„Myslím, že jsme na dobré cestě,“ přidal bývalý hráč Arsenalu, West Bromwiche nebo Brém. 

„Myslím, že čtyři góly v zápase jsem dal naposledy jako malý kluk. Mám velkou radost. Pomohl jsem týmu a dát sedm gólů na stadionu Tottenhamu se nestává často,“ dodal.

Robert Lewandowski z Bayernu Mnichov slaví gól v Lize mistrů
Serge Gnabry zdraví fanoušky Bayernu po čtyřech gólech do sítě Tottenhamu.

Bayern vysokou výhrou potvrdil, že po pomalejším rozjezdu se už dostal do obvyklé formy. V německé lize je opět první a po dvou výhrách v Lize mistrů má nakročeno k postupu. 

„Před zápasem jsem říkal, že teď se ukáže, jak na tom opravdu jsme. Sedm gólů nedáte často, ale když udržíme nohy na zemi, tak bychom podobné výkony mohli zopakovat,“ prohlásil.

V Londýně to přitom v prvním poločase rozhodně nevypadalo, že by se měl Bayern přiblížit ke svému rekordnímu pohárovému vítězství, kterým je triumf 7:1 nad AS Řím. 

„Po první půlhodině by to nikoho ani nenapadlo,“ připomněl kouč Bayernu Niko Kovač, že jeho tým prohrával a do vedení ho dostal až gólem do šatny Robert Lewandowski.

„Měli jsme problémy v obraně a ve hře nás několika skvělými zákroky udržel brankář Manuel Neuer,“ řekl Kovač. „Pak jsme se zvedli a dali jsme gól v pravou chvíli. Druhá branka těsně před přestávkou byla rozhodující,“ dodal.

Autor: