Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Pokuta a hostina pro spoluhráče. Vyloučenému Procházkovi se derby prodraží

Sport

  6:00
PLZEŇ - Kapitánovi plzeňských fotbalistů Václavu Procházkovi se nedělní výhra 2:1 nad Spartou ve šlágru 12. ligového kola asi hodně prodraží. Nejenže ho zřejmě čeká pokuta od vedení klubu za zbytečné vyloučení, zároveň bude muset připravit spoluhráčům pohoštění za to, že i v deseti dovedli zápas k důležitému triumfu nad hlavním rivalem v boji o titul.

Záložník Sparty Marek Matějovský (vlevo) a plzeňský obránce Václav Procházka. foto: ČTK

„Po zápase jsem klukům poděkoval a slíbil jsem jim odměnu. Zvládli to opravdu fantasticky,“ řekl novinářům po utkání Procházka, který ve 41. minutě neudržel nervy po faulu Marka Matějovského, agresivně k němu přiběhl a vrazil do něj, za což mu sudí Radek Příhoda dal červenou kartu.

„Po odpískání jsem dostal skluz na kotník, to se mi hodně nelíbilo. Chtěl jsem si to s ním vyříkat, srazili jsme se hrudí, nebyla tam žádná hlavička nebo podobně. Marek spadl a já dostal červenou. Nečekal jsem to, ale sudí to tak posoudil. Byla to moje špatná reakce a dostal jsem trest,“ popisoval Procházka.

Plzeňský záložník Milan Petržela (vlevo) se raduje ze svého gólu do sítě Sparty.
Plzeňský útočník Michal Ďuriš (vlevo) a obránce Sparty Mario Holek.

Paradoxně chvíli předtím sám upozorňoval spoluhráče, aby se nenechali od hostů vyprovokovat. „Byl jsem od rozhodčího upozorňován, ať jsme v pohodě, tak jsem se předtím snažil kluky zklidnit. Ale chvíli na to se stalo tohle, úmyslně mi Matějovský zajel do nohy a nechal jsem se vyhecovat. Proto jsem takhle reagoval, ale měl jsem se udržet,“ připustil jednatřicetiletý stoper.

Už o poločase to od spoluhráčů pořádně schytal. Zejména od záložníka Daniela Koláře, který musel kvůli tomu přepustit místo na hřišti stoperovi Janu Baránkovi. Své si k tomu řekl i trenér Karel Krejčí.

Nedala penaltu, půl utkání hrála o deseti. Přesto Plzeň v derby porazila Spartu

„Hráč Vencova kalibru si tohle v takovém utkání nemůže dovolit. Pochopil bych nějaký taktický faul, ale tohle ne. Důrazně jsem mu to vysvětlil. Dostane asi i nějakou pokutu. Má jediné štěstí v tom, že mu mužstvo pomohlo a vyhrálo se,“ reagoval Krejčí.

Zkušený obránce sledoval druhou půli v kabině v televizi a sám byl překvapený z toho, že spoluhráči i v deseti vedoucí tým ligy přehrávají. „Samozřejmě jsem čekal, že Sparta bude mít tlak a bude to o tom, jestli to kluci přežijí. Ale bylo to úplně jinak. Kluci hráli výborně a zaslouženě vyhráli. Byli fantastičtí a hodně jsem jim děkoval,“ dodal Procházka.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...