Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Wenger: Rosický bude do Vánoc zpátky

Sport

  15:11
LONDÝN - Trenér londýnského Arsenalu Arséne Wenger tvrdí, že zranění českého fotbalisty Tomáše Rosického se pomalu zlepšuje a do Vánoc už bude zcela zahojené. Francouzský kouč to dnes prohlásil v rozhovoru pro klubovou televizi a odmítl, že by problémy s podkolenní šlachou mohly Rosického vyřadit ze hry nadobro.

Tomáš Rosický trpí na lavičce při sledováni hry českého týmu foto: ČTK


"Abych řekl pravdu, není to tak, že by mohl naskočit do hry za chvíli,
situace se ale ani nijak nezhoršila. Celý vývoj (zranění) je u něj prostě jen velmi pomalý," prohlásil Wenger. Zdlouhavost Rosického rekonvalescence jej ale prý nemile překvapila. "Ale nejsme tím ani nijak znepokojení," dodal.

Ve středu začala česká média připomínat, že Rosického kýžený zářijový návrat se nepovede, některá dokonce bez bližších informací začala spekulovat o možném konci kariéry. Tyto zprávy převzala vzápětí i ostrovní média a navíc přišla s tvrzením, že Arsenal už shání za českého záložníka náhradu. Tou by se měl stát Yaya Touré z Barcelony, jehož starší bratr Kolo už navíc v Arsenalu patří k oporám. Wenger se ke spekulacím o příchodu dalšího reprezentanta Pobřeží slonoviny nevyjádřil, Rosickému však prý dopřeje času, kolik potřebuje. "Ta jeho šlacha byla příliš uvolněná, museli mu ji znovu přidělávat a je logické, že teď se jí bude muset naučit znovu používat. Je to náročné na koordinaci pohybů, stehno si musí zvyknout. Právě proto se nedá určit přesně na týden,
kdy bude zpátky," řekl Wenger.

Přesto prý věří, že Rosický rekonvalescenci zvládne. "Jsem optimista a myslím, že do Vánoc ho uvidíte zpátky a ve formě," dodal. Sedmadvacetiletý záložník se zranil už v lednu a od té doby se několikrát zdálo, že se brzy vrátí na hřiště. Místo toho ale v květnu zamířil na operační stůl. Poté prohlásil, že při optimální léčbě se vrátí na trávník v září, ovšem kvůli komplikacím se jeho plány zatím zpomalily.

Autor: