Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav
130 let

Lidovky.cz

Wenger: Rosický už naplno trénuje

Sport

  16:17aktualizováno  18:52
LONDÝN - Po dlouhých šestnácti měsících se Tomáš Rosický vrací do plného tréninku. Oznámil to dnes na tiskové konferenci trenér Arsenalu Arséne Wenger.

Tomáš Rosický trpí na lavičce při sledováni hry českého týmu foto: ČTK

Už spoustu času uběhlo od chvíle, kdy se český reprezentační kapitán zranil při zápase FA cupu. Po devíti minutách odkulhal z hřiště a to co mělo být jako drobné zranění vyřadilo hvězdu z fotbalu na více než rok. Letos strávil Rosický na marodce celou sezónu.

Dnes však Arséne Wenger na předzápasové tiskové konferenci Arsenalu přinesl dobrou zprávu: "Rosický je ode dneška v plném tréninku," prohlásil lodivod londýnského týmu. "Samozřejmě v letošní sezóně už k dispozici nebude," dodal Francouz.

Rosický po prvním opravdovém tréninku zářil štěstím. "S kondičním trenérem Tonym Colbertem jsem toho po své druhé operaci kolenní šlachy na sklonku minulého roku v Německu natrénoval tolik, že mi ve středu řekl - už jsi v pořádku, můžeš do toho jít s mančaftem," svěřil se odchovanec pražské Sparty.

Šlo prý o běžný trénink, který trval 80 minut. "Od toho loňského ledna se toho událo tolik, že kopat do míče při běžné přípravě se zdravými hráči bez toho, aby mě někdo šetřil, je výborný pocit. Při hře jsem byl dost u balónu," radoval se Rosický z návratu.

Pochvaloval si, v jaké je fyzické kondici. "Kondičně jsem na tom celkem slušně, ale Premier League potřebuje o něco víc, a to přijde časem. Tříslo se zahojilo, všechno je na dobré cestě. Samozřejmě ale budu potřebovat získat ten starý odhad a orientaci," počítá Rosický s tím, že ještě nemá zcela vyhráno.

Litoval jen toho, že uzdravení přišlo tak pozdě. "Škoda, že do konce Premier League jsou pouze dva zápasy a návrat na hřiště v soutěžním zápase nestihnu. O víkendu tým hraje na hřišti Manchesteru United, ale já budu trénovat v Londýně. Důležité však je, že jsem zpět v mužstvu a bez potíží," dal najevo svoji radost český reprezentant.

Autor: