Čtvrtek 6. června 2024, svátek má Norbert
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Za co zatleskat? Na Letné si stačí dvakrát přihrát

Sport

  1:17
PRAHA - Česká fotbalová liga dospěla do tradiční jarní fáze, které by se dalo říkat: klidně si ten titul vezměte, my jsme ještě větší kopyta než vy. Zatímco Sparta loni dokázala v této disciplíně hravě zvítězit a fanoušci slátanců jen díky nesmírné snaze letenských slavili titul, letos obdobné nasazení sešívaných zřejmě vyjde vniveč.

Sparťan Holenda (vpředu) se žene do útoku. foto: ČTK

Nepomáhají ani občasní sympatizanti seshitců jako kladenský pan gólman Pavlík, který si svým pondělním výkonem důrazně řekl o čestné místo v Akademii Petra Čecha. 

Značně prorezivělá Sparta v sobotu sice „utrpěla“ vítězství nad „béčkem“ z Plzně, ale z jejího „výkonu“ bolely nejen oči. Což demonstrovala podpora diváků, které v první půli k mohutnému potlesku vybudilo, když si chlapci v rudém jednou (!!!) vyměnili dvě přihrávky za sebou, aniž ztratili míč. Jak říkal klasik Ivánek: To by člověk blil! 

Demoralizující je i fakt, že počítaje i pohár s Plzní, nedali Letenští gól ze hry už 285 minut. A ten poslední vstřelil Kucka Liberci jen díky šťastné teči. Ještě že se do famózní formy dostal Jarda Blažek, který byl v sobotu spolu se sudím „strýčkem“ Příhodou jednoznačně nejlepším hráčem letenských. 

A ještě z jedné zprávy se můžeme radovat: do branky hokejových Pardubic se vrací čtyřiačtyřicetiletý Dominik Hašek, takže má SuperTom Řepka ještě devět let čas.

Autor (31) je namyšleným sparťanem a vždy jím bude.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!