Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Za Plzní přijede výjimečný Lionel Messi

Sport

  8:00
Fotbalové Vánoce nastanou v Česku mnohem dřív než 24. prosince. Neuběhl ani den od chvíle, kdy Viktoria Plzeň začala slavit před zaplněným Edenem senzační postup do Ligy mistrů, a už se můžou její fanoušci těšit na další mimořádnou událost.

Real Madrid - Barcelona (Messi). foto: Reuters

Přijede FC Barcelona. Co dodat?Český zástupce si mezi 31 týmy v osudí losu základních skupin těžko mohl vybrat atraktivnějšího soupeře, než je úřadující vítěz Ligy mistrů i španělské ligy.

Co hráč na jeho soupisce, to velká hvězda.

Více o základních skupinách Ligy mistrů:

Pavel Horváth se bude moci porovnat tváří v tvář s dirigentem Xavim, útočník Marek Bakoš zase s téměř neomylným střelcem Davidem Villou.

Maximální pozornost bude jistě patřit nejvíc opěvované personě. Argentinec Lionel Messi si umí potlesk téměř stotisícových ochozů na stadionu Nou Camp zasloužit. Soupeřům rozdává spoustu gólů v elegantním stylu.

A navíc – v Česku ještě nikdy v minulosti nehrál.

Při včerejším ceremoniálu v Monaku dostal další vyznamenání, když se stal prvním držitelem nově zřízené ceny pro nejlepšího hráče působícího v Evropě. Patří mu zcela právem.

Nebýt poslední je v silách Plzně
Kromě Barcelony patří do plzeňské skupiny další slavná značka. AC Milán sice nedominuje fotbalové scéně tolik jako v minulosti, ale stále zůstává špičkovým klubem. Pod dohledem italského premiéra Silvia Berlusconiho, který je od osmdesátých let majitelem a prezidentem Rossoneri, se může pochlubit na soupisce několika výjimečnými hráči, jako je Brazilec Robinho nebo švédský útočník Zlatan Ibrahimovic. AC Milán určitě bude stát také o postup.

Anketa

Co říkáte na skupinu Ligy mistrů, ve které se Plzeň utká s Barcelonou, AC Milán a Borisovem?

Plzeň skončí třetí a přezimuje na evropské scéně. Na jaře bude pokračovat v Evropské lize. 329
Plzeň překvapvě postoupí do další fáze Champions League. 224
Plzeň nepostoupí a skončí poslední. 91

Vyhlídky pro Plzeň nejsou tak beznadějné, jak by se mohlo zdát. Dostat se v konečném pořadí před BATE Borisov je cíl, na který by si mělo mužstvo trenéra Pavla Vrby troufnout. Běloruský tým už sice v Lize mistrů jednou hrál, ale určitě nepředstavuje nepřekonatelnou překážku. Kdo skončí třetí, pokračuje na jaře v Evropské lize.

Ani v těžké konkurenci si Plzeň určitě nebude chtít pokazit dobré jméno, které si během bojů v předkolech udělala.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...