Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Začala liga. Teplice hrály se Spartou 0:0. A přilétla už i dýmovnice

Sport

  19:51aktualizováno  22:53
PRAHA - Fotbalová liga večer opět roztočila svá kola. K úplně prvnímu utkání přijela pražská Sparta do Teplic. Pod dohledem šéfa svazu Ivana Haška v hledišti skončilo nezáživné utkání 0:0. Už první zápas musel být na chvíli přerušen,když ze sektoru sparťanských fanoušků přilétla dýmovnice.

Bony Wilfried - ilustrační foto foto: Volfík RenéČTK

Vizitka utkání

FK Teplice - AC Sparta Praha 0:0

Rozhodčí:
Královec - Chytil, Vysloužil. ŽK: Ljevakovič, Vachoušek (oba Teplice).
Diváci: 15.120.
Sestavy:
Teplice:
Grigar - Vidlička, Lukáš, Klein, Rosa - Ljevakovič, Matula, Vachoušek (84. Merzič), Stožický (77. Verbíř) - Mareš (67. Vondrášek), Mahmutovič. Trenér: Plíšek.
Sparta: Blažek - Kušnír, Hubník, Řepka, Pamič - Žofčák, Hušek, Vacek, Zeman (78. Kalouda) - Holenda (70. Prudnikov), Wilfried (90.+2 Jirouš). Trenér: Chovanec.

Jen máloco nasvědčovalo tomu, že se v Teplicích v pátečním podvečeru hraje "jen" domácí liga. Na utkání dorazila svazová generalita, vedená předsedou Ivanem Haškem, sekretářem Rudolfem Řepkou, reprezentačním asistentem Michalem Bílkem i trenérem jednadvacítky Jakubem Dovalilem. I mediální zájem odpovídal úplně jiné soutěži; protože i poměrně velké tiskové středisko praskalo ve švech.

Pro hosty byl zápas navíc generálkou na úterní duel třetího předkola Ligy mistrů s Panathinaikosem.

Jak pokračuje první kolo?
V sobotu hraje Liberec s Kladnem, Ostrava s Příbramí a Slavia s Mladou Boleslaví. V neděli se střetne Střížkov s Olomoucí a České Budějovice s Jabloncem. První kolo ukončí v pondělí duel Slovácka s Plzní.


TIP: Jak dopadne liga?

Fotbalisté pražské Slavie získají podle sázkových kanceláří třetí titul po sobě a završí mistrovský hattrick. Tým z Edenu je před startem nového prvoligového ročníku poprvé největším favoritem soutěže, na jeho triumf lze tipovat přibližně v kurzu 2:1. K sestupu bookmakeři odsoudili dva týmy z tria Bohemians. 

Autor: