Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Záložník Tavares zřejmě opustí Slavii

Sport

  17:20
PRAHA - Záložník fotbalové Slavie Praha Mickael Tavares je blízko k přestupu do bundesligového Hamburku. Vedení pražského klubu vstoupilo s druhou stranou do intenzivních jednání, protože v Německu vyprší přestupní termín o sobotní půlnoci. Není vyloučeno, že do té doby bude transfer šestadvacetiletého francouzského středopolaře zpečetěný.

Slávisté Tavares (vlevo) a Belaid je radují z branky. foto: ČTK

"Můžu potvrdit, že jednání mezi Slavií a Hamburkem probíhají. Ale není to rozhodně ve stadiu, kdy by celá věc byla uzavřena. Ale není vyloučeno, že k přestupu dojde," řekla ČTK Soňa Hamalová z tiskového oddělení Slavie.

Přestup Tavarese se však podle zákulisních informací blíží. Nasvědčuje tomu i skutečnost, že defenzivní středopolař dnes na soustředění slávistů v Dubaji vynechal přípravný zápas s uzbeckým Bunjodkorem, aby se snížilo riziko možného zranění. "Ale Mickael je stále hráčem Slavie," zdůraznila Hamalová. Server deniksport.cz však dnes uvedl, že Tavares ještě dnes večer odletí do Německa, kde je pro něj nachystána smlouva na tři a půl roku.

Hamburk, kde vykonává funkci kapitána český reprezentant David Jarolím, prý Slavii kontaktoval teprve v minulých dnech. Tavares zřejmě trenéra Martina Jola upoutal v prosincovém vzájemném utkání Poháru UEFA, kdy Hamburk v Edenu zvítězil 2:0.

Tavares by navíc mohl zacelit mezeru po nedávném odchodu nizozemského záložníka Nigela de Jonga do Manchesteru City. Slavia nyní Hamburku sdělila své představy, kolik by za odchod svého důležitého hráče chtěla inkasovat.

Kdyby Tavares opravdu do Hamburku zamířil, ztratil by vedoucí tým české ligy v zimní pauze už třetí oporu. Do CSKA Moskva odešel nejlepší ligový střelec Tomáš Necid, pravý obránce Matej Krajčík zase jako volný hráč zamířil do italské Regginy. Do Panioniosu Atény přestoupil i stoper Martin Latka, který však patřil spíše mezi náhradníky. Slavii naopak posílili útočníci Aleš Besta s Pavlem Fořtem a krajní bek Josef Kaufman.

Tavares přišel do Slavie v létě roku 2007. Sešívaným vzápětí výraznou měrou pomohl k premiérovému postupu do Ligy mistrů, v minulé sezoně s týmem oslavil i zisk českého titulu. V domácí nejvyšší soutěži Tavares zatím odehrál 36 zápasů a vstřelil tři branky.

Autor: