Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Zatracený Crouch místo žlutých karet sbíral gólové trefy

Sport

  16:00
LONDÝN - Byl za zatracence. Kanonýr Tottenhamu Peter Crouch se nechal v úterý v prvním čtvrtfinále Ligy mistrů na půdě Realu Madrid hloupě vyloučit. Oslabený londýnský celek poté padl na Santiago Bernabeu vysoko 0:4. Kvůli zkratu svého střelce přišel o reálnou šanci na postup. Kouč Harry Redknapp ale vytáhlého útočníka podržel. A vyplatilo se mu to.

Tottenham - Stoke (radost Crouche). foto: Reuters

Smála se mu celá Anglie. Syn kouče Tottenhamu a bývalý reprezentant Jamie Redknapp si nebral servítky a označil útočníka Petera Crouche za hlupáka, jeho vyloučení v 16. minutě po dvou totožných žlutých faulech za stupiditu. Jenže otec Harry se ukázal jako skvělý psycholog.

Jedenatřicetiletého útočníka vyslal do sobotní ligové bitvy proti Stoke. "Mám ho zabít? Nebo si měl sednout do kouta a tam sedět dalších šest let?" položil novinářům po utkání řečnické otázky kouč Tottehnamu. "Není to vrach. Udělal chybu, promluvili jsme si o tom a tím pro mě celá kauza končí," dodal zkušený manažer.

Tottenham - Stoke (Crouch střílí gól).

Jeho tah mu vyšel náramně. Crouch v 11. minutě duelu otevřel skóre utkání. V té době měl v úterním hororovém večeru na kontě už jednu žlutou kartu. Ve 34. minutě zvyšoval na 3:1, hosté poté dokázali už jen snížit na jednobrankový rozdíl. O čtyři dny dříve trpěl Crouch v šatně. Nyní byl za hrdinu.

Fanoušci i respektovaný server skysports.com vyhlásili třicetiletého habána za jeho první dva ligové góly v sezóně hráčem utkání. Anglický reprezentační forvard opět dokázal, že život sportovce je jeden velký kolotoč.