Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Zdeněk Grygera nevybíravě zajel do milionové nohy

Sport

  21:03
SEVILLA/PRAHA - VIDEO I když je známý jako mistr simulování a přihrávání faulů, bolestivé grimasy tentokrát Cristiano Ronaldo určitě nepředstíral. Ostrým zákrokem poslal nejdražšího fotbalistu světa k zemi obránce Juventusu Turín Zdeněk Grygera.

Cristiano Ronaldo v dresu Realu Madrid. foto: AFP

Chyběla minuta do konce zápasu a Real Madrid se na přípravném turnaji v Seville hnal proti Juventusu za vyrovnáním. Kdo by se měl postarat o gól? Jednoznačně Cristiano Ronaldo, který už jednou v utkání skóroval.

Snaha nejsledovanější fotbalové hvězdy současnosti však rázně skončila ve chvíli, kdy se Ronaldo snažil obejít Zdeňka Grygeru. Český obránce krok před střetem vysoko vymrštil nohu a podrážkou s kolíky zasáhl propnuté koleno portugalského záložníka.


Kriminální faul za žlutou kartu
Reprezentační zadák není žádný vyhlášený tvrďák, v minulé sezoně nebyl ani jednou vyloučený. Nicméně okamžik hrůzy, který způsobil, vypadal z opakovaných záběrů ještě děsivěji. "Český hráč předvedl v úplném konci utkání kriminální faul," neměl slitování s Grygerou španělský deník Marca. Rozhodčí se projevil méně rezolutně – faul volající po přísnějším trestu ohodnotil žlutou kartou. Ronaldo odkulhal z hřiště pryč a zpátky do akce se nevrátil až do konce utkání, v němž Real nakonec prohrál 1:2.

Zděšení nedolehlo jen na hráče Realu a jeho fanoušky, ale také asi na zástupce pojišťovny, u které španělský velkoklub údajně pojistil nohy svého klenotu na 100 milionů eur. To je dokonce o sedm milionů eur vyšší suma než Real za Ronaldův příchod z Anglie zaplatil. Nejen v pátek večer se ale ukázalo, že Real přemýšlel v tomto ohledu velmi racionálně.

V prvních třech utkáních bylo na Ronalda odpískáno už 34 faulů. A to ještě nezasáhl do žádného soutěžního zápasu.

Po rekordním transferu z Manchesteru United je poslední držitel Zlatého míče centrem pozornosti a soupeři se mu důkladně věnují. I proto možná zatím nevstřelil ani jeden gól ze hry, pouze dvakrát proměnil pokutový kop.

Příprava na první sezonu v bílém dresu se mohla Ronaldovi pořádně zkomplikovat. Následky Grygerova zákroku mohly být mnohem vážnější, naštěstí by měl být podle posledních zpráv v pořádku a bez obav se chystat s "Galacticos" na přípravné turné po Spojených státech.

A také si přát, aby mamutí pojistka zůstala dál nevyužitá.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...