Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Zidane: Materazzi urazil mou matku i sestru

Sport

  20:40aktualizováno  21:34
Paříž - Zinédine Zidane se dnes prostřednictvím televizních obrazovek omluvil všem divákům, potvrdil ale, že útoku nelituje, neboť Materazzi urazil jeho matku a sestru. "Kdybych to neudělal, znamenalo by to, že měl pravdu," řekl francouzský fotbalista.

Zinédine Zidane se dnes divákům omluvil, prohlásil ale, že útoku nelituje. foto: AFP

Francouzský fotbalista to dnes řekl v rozhovoru pro francouzskou televizi Canal Plus. Odmítl přesně citovat slova Materazziho, potvrdil ale, že se urážka týkala jeho matky a sestry. Za viníka incidentu označil italského hráče Marca Materazziho.

Zidane dále řekl, že že Materazzi pronesl na jeho adresu "velmi tvrdá slova", která se dotkla "toho nejhlubšího" v něm. "Někdy jsou slova tvrdší než gesta," prohlásil. Řekl, že se Itala snažil neposlouchat, ale on urážky opakoval. Slovní výměna mezi oběma hráči přišla poté, co Materazzi Zidana držel za dres. Zidane mu prý pak řekl, že pokud jeho dres chce, dá mu ho po zápase. Na to Ital odpověděl urážkou, kterou Zidane odmítl citovat. Řekl, že Materazziho slova jdou odečíst z jeho rtů.

Podle odborníků, kteří už záznam incidentu studovali, nazval Materazzi Zidana "synem teroristické děvky". Zidane dále v rozhovoru potvrdil rozhodnutí skončit s profesionálním fotbalem, i když, jak řekl, mnoho lidí se ho snaží přesvědčit, aby
pokračoval. Čtyřiatřicetiletý hráč, který se do reprezentace vrátil, aby jí pomohl probojovat se na mistrovství, se v jeho závěrečné fázi představil ve velmi dobré formě. Francouz se omluvil všem divákům, zvláště pak dětem.

"Neřekl jsem mu nic, co se týká rasismu, náboženství nebo politiky. Nemluvil jsem ani o jeho matce. Sám jsem matku ztratil v patnácti letech a i teď je pro mě velmi citlivé o ní mluvit. Samozřejmě jsem ani nevěděl, že jeho matka je teď v nemocnici, přeju jí všechno nejlepší," uvedl Materazzi a dodal, že "Zidane byl vždycky jeho hrdina a velmi ho obdivuje".

Zidane byl za úder hlavou do prsou Materazziho vyloučen ve 110. minutě finálového utkání a nemohl tak dokončit poslední zápas své mimořádné kariéry. Zápas skončil i po prodloužení 1:1 a Francie ho nakonec prohrála v penaltovém rozstřelu.


 

Autoři: ,