Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

Zlaté medaile fotbalových mistrů převzali i Vlček a Švec

Sport

  14:16
PRAHA - Dva dny po korunovaci fotbalistů Slavie ligovými šampiony převzali zlaté medaile i útočník Stanislav Vlček a obránce Michal Švec, kteří po podzimní části soutěže odešli z klubu do zahraničí. Vlček obdržel druhou cennou trofej během několika hodin, protože v neděli vybojoval s Anderlechtem triumf v Belgickém poháru. Švec od ledna působí v nizozemském Heerenveenu.

Stanislav Vlček s medailí pro Mistra ligy 2007/20008 foto: ČTK

Vlček zůstal i po odchodu do Anderlecchtu se sedmi góly nejlepším střelcem Slavie v této sezoně."Samozřejmě jsem boj kluků sledoval a jsem strašně šťastný, že to dokázali. Jarní los nebyl lehký, ale kdyby to bylo jednoduché, tak by to tolik netěšilo," uvedl Vlček.

Jarolím oběma bývalým oporám Slavie poděkoval. "Říkal jsem jim, že bychom to mohli akorát zkazit a jsem rád, že se tak v divoké jarní části nestalo," uvedl trenér. Po zisku titulu měl prý podobné
pocity jako při historickém postupu do Ligy mistrů. "Tam jsme postoupili poprvé, a když jsem viděl jak Vlček dal druhou branku, to ve mně zůstane navždy," připomněl odvetný zápas s Ajaxem na Strahově.

"Po čtrnácti letech jsme dobyli Letnou, otevřeli stadion a získali titul před plným hledištěm. Lepší scénář snad ani nebyl možný," konstatoval Jarolím, ale dodal, že tým by měl zůstat nohama na zemi. "Ta hrana je velmi úzká a může se to zvrtnout velice rychle. Stačí vzpomenout na situaci před třemi týdny," upozornil kouč.
Na případné posilování kádru pro novou sezonu se vedení Slavie teprve chystá. "Uděláme analýzu, ale nechceme dělat žádné větší zásahy do týmu," řekl Rosen.

Autor:

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...