Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav
130 let

Lidovky.cz

Značně rezavá 'Železná Sparta'!

Sport

  1:14
PRAHA - Jak zhodnotit podzimní část "Gambáč ligy" z pohledu sparťana a neutírat si přitom slzy smutku a bezmoci? Těžko...

Ani tato akce Kušníra brankou neskončila, Sparta opět zklamala. foto: ČTK

...Tragičtější a bídnější fotbalový podzim hrdý národ z Letné v samostatné české lize nezažil. Možná výsledkově jsou dva, tři roky srovnatelné, co do síly kádru a předpovědí na jaro – však již nikoliv. Pokud někdo z odborníků mluví o Spartě, jako kandidátovi na titul, je to spíše ze zvyku, než že by tomu tak skutečně bylo. A poslední rána? Finanční problémy Železné Sparty.

Ano, je to tak, naše "Železná Sparta" pořádně rezne. I když se vedení snaží problémy zakrývat sladkými řečmi, fanoušci trnou, co bude dál. Řešení? Vyhoďte rádobysparťany Chovance (prostě mu jen prodlužte dovolenou na dobu neurčitou - klidně esemeskou), Řepku, Matušoviče (ano, i vašeho "miláčka" pane Křetínský) a Blažka, omluvte se panu Lavičkovi, vemte jej zpět a začněte budovat konečně ten slíbený klub západního a moderního střihu.

Protože, jestli se chcete na Letné utěšovat tím, že Slavia přišla o "Necku" a má tradičně slabší jaro, Boleslav má úzký kádr a Baník přišel o opory Svěrkoše s Galáskem (na 99 procent), tak se můžeme těšit na pořádně horké jaro a léto. Bohužel, pod kotlem nám budou zatápět soupeři a ne my jim.

Autor (23) je sparťan od svých prvních nadějných fotbalových krůčků, ale pomalu se za své fotbalové vyznání začíná stydět.

Autoři: