Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Kouč Král začal angažmá v Mladé Boleslavi porážkou s Hradcem Králové

Joachim Rohdin (vlevo) z Mladé Boleslavi před hradeckým brankářem Patrikem Bartošákem- Vpravo Oliver Okuliar. foto: ČTK

Hokejisté Mladé Boleslavi prohráli v dohrávce 16. kola extraligy s Hradcem Králové 0:3 a při premiéře nového hlavního trenéra Richarda Krále si připsali šestou porážku v řadě. I nadále jsou poslední v tabulce s odstupem čtyř bodů za třináctými Vítkovicemi. Mountfield vyhrál potřetí za sebou a posunul se na šesté místo. Čtvrtým čistým kontem v sezoně a druhým za sebou se pod výhru Východočechů podepsal brankář Patrik Bartošák.
  17:28aktualizováno  20:30

Král při premiéře vsadil na shodné složení útočných řad, jaké bylo v minulém duelu v Karlových Varech. Jeho noví svěřenci ale začali hodně vlažně a v ofenzivě nebyli vůbec nebezpeční. Bartošák si první zákroky připsal až při Okuliarově vyloučení a se šancí Skalického si poradil, dorážka slovenského útočníka šla těsně vedle.

Novotného v mladoboleslavské brance naopak hned v úvodu vystrašil pohotovou tečí Okuliar a domácí gólman pak také inkasoval. Ve 12. minutě jej překonal Chalupa, jenž na brankovišti tečoval Talmášiho přihrávku. Hradecký útočník dal první gól v sezoně.

Ve druhé třetině domácí v útoku viditelně přidali a tlačili se před Bartošáka. V koncovce se jim ale nedařilo. V polovině utkání se do dobré šance dostal volný Roman, hradecký gólman byl ale připravený. Následně se štěstím zastavil i akci Rohdina.

ONLINE: Mladá Boleslav - Hradec Králové

Sledujte od 17:30 dohrávku 16. kola v podrobné reportáži

Východočeši se spíše bránili, ve 36. minutě ale byli blízko druhého gólu. Novotný sice nedokázal napoprvé zkrotit střelu Eberleho, v pádu ale puk mířící za brankovou čáru hokejkou stihl odehrát. Vzápětí se ale do další šance dostal Estephan a ve 38. minutě se už hosté prosadili. Rychlý protiútok zakončil Jasper.

Mladoboleslavští se mohli vrátit do hry ve dvojnásobné početní převaze, ale 101 sekund dlouhou výhodu na přelomu druhé a třetí části nedokázali využít. Hosté poté přestáli i třetí Okuliarovo vyloučení v zápase, při kterém se proti Lantošimu vytáhl Bartošák.

Poslední slovo měl při power play domácích Perret. Bruslaři doma neuspěli pošesté v řadě a nenavázali na sérii čtyř výher ve vzájemných zápasech.

Richard Král (Mladá Boleslav): „Nemohu klukům upřít snahu. Bohužel nás trápí koncovka, což se dnes zase ukázalo. Šance jsme si byli schopní vytvořit, ale nedáme gól. Nepomohli jsme si přesilovkou pět na tři, kterou jsme nesehráli úplně nejlépe. A když už jsme se dostali do střely, tak netrefíme bránu nebo trefíme brankáři hokejku. Ve třetí třetině jsme ho trefili do boku ve chvíli, kdy už ani nechytal. My jsme naopak udělali pár chyb, které soupeř dokázal potrestat. První gól šťastně nohou, druhý trefil výborně víko a bohužel Hradec má silný tým, který si to už v konci pohlídal.“

Tomáš Hamara (Hradec Králové): „Bylo vidět, že je to zápas po repre pauze, že se nějakých deset dní nehrálo. Na začátku tam bylo hodně nervozity, nepřesností. Pak jsme se ale trošku zlepšili, zpřesnili hru a nejdůležitější z našeho pohledu bylo, že jsme ubránili oslabení tři na pět. Zásluhou vynikající práce bránících hráčů, ale asi nejvíce Patrika Bartošáka, který nás pak podržel i několikrát ve třetí třetině. Jsme rádi, že jsme zápas dotáhli do vítězného konce.“

Autoři: ,