Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund
130 let

Lidovky.cz

Sport

Zlín - Kladno 0:1. Rytíři zůstávají v extralize, jediným gólem rozhodl Indrák

Hokejisté Kladna otevřeli skóre i ve čtvrtém utkání baráže. foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Hokejisté Kladna uhájili extraligovou příslušnost i pro nadcházející sezonu. Ve čtvrtém zápase přetlačili vítěze první ligy ze Zlína 1:0 a v barážové sérii tak ani jednou neprohráli. Čtvrté utkání rozhodl jediným gólem ve druhé třetině Miroslav Indrák.
  21:29aktualizováno  23:08

Podobně jako úvodnímu střetnutí série i tomu poslednímu kralovali brankáři. Kladenský Adam Brízgala potvrdil skvěle načasovanou formu, ve čtyřech utkáních baráže inkasoval pouze dvakrát. V závěrečném duelu navíc podruhé v sérii udržel čisté konto, tentokrát mu k němu stačilo šestnáct zákroků.

Na druhé straně Daniel Huf měl opět více práce, čelil 36 střeleckým pokusům, za svá záda pustil jediný. Překonal ho v čase 21:06 Miroslav Indrák, který na brankovišti šikovně zpracoval nahození Ticháčka a rychlou kličkou překonal zlínského brankáře.

Kladenský útočník Jakub Klepiš v šanci před zlínským brankářem Danielem Hufem.

Junior Lukáš Heš cloní ve výhledu Adamu Brízgalovi.

Ačkoliv Zlín mohl z pár příležitostí srovnat, opět potvrdil, že v efektivitě zakončení v sérii strádal.

Rychlý návrat do extraligy tak Zlín nezvládl, přesto sezonu negativně hodnotit nemusí. Dlouho se pohyboval mimo pozice postupu do play off první ligy, nakonec proklouzl rovnou do čtvrtfinále a postupně vyřadil favority Porubu, Třebíč a Vsetín.

Kladno v předposledním kole základní části hrálo v přímém duelu s Českými Budějovicemi o třinácté místo, ale zápas nezvládlo. Čtyřicet dní čekalo na baráž, využilo naspořených sil a Zlín zdolalo v nejkratším možném čase.

Zlín odehrál nejlepší první třetinu v sérii. Mohl jít dvakrát do vedení, a to díky šancím z jednoduchých akcí, které mu v předchozích zápasech chyběly. Hráči od mantinelů posílali puky před Brízgalu, kde se snažili dostat k dorážkám.

Kladenští kupili chyby v rozehrávce, mnohých zaváhání se však dopouštěli také domácí. Například Pytlík z rychlého protiútoku dokonce už Hufa překonal střelou mezi betony, zázrakem však kotouč vyskočil kolem tyče pouze do rohu.

Ve slibné pozici se po krásné akci Procházky objevil Klepiš, ale přestřelil. Zahrozil také Jágr, v úniku však pořádně nezakončil a jen se převalil přes brankáře Zlína. Celou situaci hodnotil s úsměvem.

Kladenský Jaromír Jágr v šanci před zlínským gólmanem Danielem Hufem.

Ani ve druhé třetině se hra nikterak neměnila, Kladno častěji drželo puk na holích a Berani vyjížděli do ojedinělých šancí. V jedné takové selhal Lang, který nepřehodil beton už ležícího Brízgaly.

A tak se opět prosadili Rytíři. Ticháček na modré čáře nabral kotouč na bekhendovou stranu hole a poslal ho směrem k brankovišti. Skákavý kotouč mírně nad ledem rychle stáhl Miroslav Indrák, pohotově si ho přehodil do forehandu a poslal do sítě.

Kladno tak i napočtvrté otevřelo skóre a Zlín opět nedokázal včas zareagovat. V celé sérii skórovali jen dvakrát, navíc vždy až příliš pozdě. Ve druhém utkání za stavu 0:3, ve třetím dokonce po sedmi inkasovaných brankách.

Tentokrát se však Berani neprosadili ani jednou, výrazně nehrozili ani v samotném závěru, kdy zkoušeli zlomit střelecké trápení při hře v šesti hráčích.

Přesto domácí fanoušci opět ocenili výkon svých oblíbenců, tleskali ve stoje a vytrvale fandili. Dali tak jasně najevo, že jsou pyšní na to, jak Hanáci zvrátili bídně se vyvíjející sezonu.

Hokejisté Kladna slaví výhru v baráži.

Miloš Říha (Zlín): „Kdybych měl zhodnotit celou sérii, tak Kladno bylo herně a hokejově lepší, 4:0 na zápasy vyhrálo zaslouženě. Myslím, že k tomu netřeba nic moc dodávat, ale samozřejmě nás mrzí, že jsme neuhráli alespoň jeden zápas doma. Už kvůli lidem. Do baráže jsme samozřejmě nešli prohrát, ale od prvního zápasu bylo vidět, že soupeř má navrch. Nám už pak ubývaly síly a není to žádná výmluva. Jsme zklamaní, že jsme se nevrátili na Kladno.“

Otakar Vejvoda (Kladno): „Na góly a možná i na střely jsme sice celou sérii vyhráli možná hodně, ale dva zápasy z toho skončily 1:0. Dnes to bylo asi nejvyrovnanější utkání. Samozřejmě jsem rád, že to máme celé úspěšně za sebou, protože my jsme hráli extraligu a mohli jsme všechno ztratit, zatímco soupeř mohl všechno získat, takže je to úleva.“

Tipsport extraliga 2022/23
21. 4. 2023 17:30
zápas skončil v normální hrací době
Góly:
Góly:
21:06 Indrák (Ticháček, Klepiš)

Rozhodčí: Oldřich Hejduk, Jakub Šindel - Daniel Hynek, Petr Šimánek. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Zásahy brankářů: 37:16. Počet diváků: 7000 Stav série: 0:4

Přejít na on-line reportáž
Autor:

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...