Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

2.
Sedláček nahození z poloviny hřiště raději přikryl. Bude se vhazovat ve zlínské třetině.
2.
Ondráček Mazancovu branku minul.
1.
Plzeň do zápasu vstoupila aktivně. Po Strakové přihrávce se zpoza branky vytočil Kovář, ale branku netrefil. Stejně tak v další akci při střele od modré čáry.
1.
Utkání právě začalo.
Obránce Jaroslav Špaček, který po minulé sezoně ukončil aktivní kariéru, dnes nečekaně nastoupí za Plzeň. Olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa doposud působil jako asistent trenéra Indiánů. Plzeň má ale momentálně problémy se složením obrany, proto se devětatřicetiletý Špaček rozhodl týmu vypomoci, i když to v minulých dnech vylučoval. Informoval o tom web iSport.cz. "Je to pravda, bude hrát. Když jsme zjistili, že máme málo beků, kluci před Špágra hodili bágl s věcmi a řekli mu: Budeš hrát! A bude hrát," pousmál se sportovní manažer Milan Tichý.
Zlínu vedle dlouhodobě zraněných Honejska a Kubiše chyběl na úterním tréninku i útočník Čech, který onemocněl virózou a jeho start je nejistý. Stejně na tom je i Melenovský. Uzdravený brankář Horčička si po poranění třísel stále stěžuje při rozklecích na bolesti a do finálové série s největší pravděpodobností nezasáhne.
Plzeňští Indiáni se budou muset obejít bez důležitých útočníků. K utkání neodcestovali zraněný Hollweg a také Pletka, který se léčí antibiotiky.
Páté finále hokejové extraligy mezi Zlínem a Plzní se odehraje dnes od 18:15.

Nepřehlédněte

Třetiny: 1:0, 0:1, 0:1.

Branky a nahrávky: 7. Köhler (Zámorský, Linhart) - 40. Kovář (Balej, Straka), 46. Johnson (Kovář, Martin).

PSG Zlín: J. Sedláček - Zámorský, Řezníček, Hamrlík, Linhart, Matějíček, Tesařík - Holík, Čajánek, O. Veselý - Balaštík, Leška, Köhler - Okál, Melenovský, Ondráček - od 47. navíc P. Sedláček, Kostourek, Fořt.

HC Škoda Plzeň: Mazanec - J. Špaček, Jiří Hanzlík, J. Jeřábek, St. Pierre, Mozík, Frolo, Havíř - Johnson, Jan Kovář, Martin Straka - Kratěna, Kašpařík, Vlasák - Balej, T. Sýkora, Petruška - Dvořák, Lev, Vampola.

Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek - Bláha, Kostka.