Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sport

Posila pro extraligové šampiony. Třinec získal ze Sparty obránce Poláška

Adam Polášek padá do střely. foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Obránce Adam Polášek se stal novou posilou mistrovského Třince. Dvaatřicetiletý hokejista se k Ocelářům přesouvá z pražské Sparty, kde působil od prosince 2020 a po uplynulé sezoně mu skončila smlouva.
  10:38

„Po odchodu Patrika Kocha jsme potřebovali doplnit zadní řady. Naskytla se nám možnost angažovat obránce se zkušenostmi z olympiády a mistrovství světa, který k nám přichází zabojovat o místo v sestavě z pozice sedmého a osmého obránce a je taky připravený v případě potřeby pomáhat partnerskému týmu ve Frýdku-Místku,“ řekl sportovní ředitel Jan Peterek.

„I to svědčí o jeho pokoře a odhodlání hrát za naši organizaci, protože ne každý hráč s jeho historií by na podobnou nabídku kývl. Adam je obránce s výbornými proporcemi, který je silný v předbrankovém prostoru a zároveň je i ofenzivně laděný,“ podotkl Peterek.

Obránce Adam Polášek se po konci ve Vítkovicích vrátil do Sparty. Obnovenou...

Polášek si už v neděli odpoledne si zatrénoval na ledě Werk Areny a dnes se zapojil s týmem do přípravy. V uplynulé sezoně si připsal v 47 zápasech základní části sedm bodů za dvě branky a pět asistencí.

V šesti duelech play off nebodoval. V extralize hrál dosud Polášek vedle Sparty jen za mateřské Vítkovice a celkem v 362 zápasech nasbíral 151 bodů za 49 gólů a 102 přihrávek.

V roce 2010 draftoval Poláška Vancouver, který si jej vybral v pátém kole na 145. místě. Už rok předtím odešel z Vítkovic do celku Prince Edward Island Rocket do juniorské QMJHL.

Startu v NHL se nedočkal, nastupoval na farmách v týmech Chicago Wolves a Utica Comets v AHL i Kalamazoo Wings v ECHL. Má za sebou také angažmá v Novosibirsku, v Soči a v Nižněkamsku v KHL, ve Finsku nastupoval za Tapparu Tampere.

„Mám k celému klubu i týmu Ocelářů obrovský respekt. Přicházím se porvat o to, abych si za něj mohl zahrát. Na ledě nás je hodně a máme před sebou pět šest týdnů, abychom si řekli o místo v sestavě,“ uvedl Polášek.

Hokejová extraliga, 24. kolo, Vítkovice - Sparta. Souboj Petr Fridrich z...

„Přicházím se sebevědomím, protože mám za sebou skvělou letní přípravu. Zároveň si ale moc dobře uvědomuju, že hráči tady mají zase skvělou historii a výsledky v zádech. Bude na trenérech a vedení, kam mě zařadí,“ dodal Polášek.

Hlavní kouč Ocelářů Zdeněk Moták zná 191 centimetrů vysokého obránce z mládeže Vítkovic i z působení ve Spartě.

„Sezona bude dlouhá, máme před sebou také Champions Hockey League a na to potřebujeme mít kádr širší. Adam je obránce s kvalitní historií a zkušenostmi z reprezentace i zahraničí. O místo v sestavě si bude muset říct, ale jeho motivace být platným členem Ocelářů je obrovská a my věříme, že nám pomůže,“ konstatoval Moták.

Autor:

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...