Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund
130 let

Lidovky.cz

Sport

Slovák z NHL v problémech. Zveřejnil video s bílým práškem, v Arizoně končí

Slovenský útočník Adam Ružička. foto: ČTK

V posledních dvou sezonách si budoval v NHL pozici, o kterou teď přišel. Slovenský hokejista Adam Ružička zveřejnil na svém Instagramu video, na němž pózuje u stolu s bílým práškem. Útočník Arizony příspěvek ze svého profilu po několika minutách smazal, ale klub s ním hodlá ukončit smlouvu.
  0:58

Bližší podrobnosti k celému incidentu zatím nejsou známy, na vyjádření vedení Coyotes se čekalo. Vyústění je, že klub ho umístil na listinu volných hráčů.

Čtyřiadvacetiletý útočník má co vysvětlovat. Ač video z Instagramu rychle odebral, jeho rozšíření nestačil zabránit. Hned několik uživatelů jej nedlouho poté zveřejnilo na sociální síti X.

Ružička nejprve natáčí stůl, na kterém je připravena platební karta a čára bílého prášku. Posléze na videu sám pózuje ve velice povzbuzené náladě.

V NHL dosud odehrál 117 zápasů s bilancí čtrnácti branek a šestadvaceti asistencí. V Calgary nejčastěji nastupoval ve třetím či čtvrtém útoku, plnil roli pracanta s defenzivními úkoly.

V aktuální sezoně posbíral za devětatřicet duelů v dresu Flames devět bodů (3+6). V lednu jej kanadský klub umístil na listinu nechráněných hráčů, odkud si jej stáhla Arizona.

Slovenský útočník Adam Ružička v souboji s Nathanem MacKinnonem.

V novém působišti se slovenský útočník zatím nedokázal pořádně prosadit. Většinu utkání strávil pouze na tribuně, od trenérů dostal důvěru jen třikrát.

Další starty už nepřidá. Hloupým výstřelkem si dost možná kariéru v nejlepší lize světa předčasně ukončil.

Autor: