Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sport

Zvěsti o stěhování Arizony v NHL sílí, manažer prý se záměrem obeznámil hráče

Brankář Arizona Coyotes Karel Vejmelka během zápasu s Ottawa Senators. foto: Reuters

Hokejisty Arizony nejspíš čeká v NHL brzké stěhování. Podle webu TSN generální manažer klubu Bill Armstrong již oznámil hráčům Coyotes, mezi něž patří i český brankář Karel Vejmelka, že příští ročník odehrají v Salt Lake City v Utahu.
  14:05

Arizona se s nejistotou ohledně svého působiště a budoucnosti klubu potýká dlouhodobě. Do předloňska hráli Coyotes v Glendale v hale pro více než 17 tisíc diváků, ale město smlouvu s klubem ukončilo.

Mužstvo poté přesídlilo do Tempe, kde hraje v hale univerzitního týmu s pětitisícovou kapacitou hlediště. Loni obyvatelé Tempe zamítli všechny tři návrhy na výstavbu nové haly, která měla být součástí zábavní čtvrti za 2,3 miliardy dolarů.

Podle médií se hráči o chystaném přesunu dozvěděli v pátek v Edmontonu, kde s Vejmelkou v brance porazili domácí Oilers 3:2 v prodloužení. Oficiálně by klub mohl stěhování oznámit ve středu, kdy sehraje poslední domácí zápas základní části taktéž proti Edmontonu. Coyotes jsou v Centrální divizi předposlední a do play off nepostoupí.

V lednu vedení NHL informovalo, že do ligy chce vstoupit nový klub ze Salt Lake City, kde se v roce 2002 konaly zimní olympijské hry. O rozšíření soutěže požádala společnost Smith Entertainment Group, která vlastní basketbalový tým Utah Jazz v NBA. S těmi by se hokejisté střídali v hale Delta Center.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!