Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Atlanta předvedla s Rangers nevídaný obrat

Sport

  9:56
PRAHA/ NEW YORK - Další velký večer zažila slavná NHL. Hokejisté Atlanty, pro které je postup do play off v letošní sezóně již utopií ještě ve 40. minutě prohrávali s Rangers 1:4, aby nakonec stejně slavili vítězství v nájezdech 5:4. Obrat Trashers neřídil nikdo jiný než ruský car Ilja Kovalčuk. Prosazovali se také čeští hokejisté, Dvořák přispěl k důležité výhře Floridy gólem, u vítězství Montrealu asistoval Plekanec.

Radost hokejistů Atlanty po vyrovnávajícím gólu. foto: ČTK

Byl to docela poklidný zápas. Domácí Atlantě zas tak o nic nejde, boje o play off se jí již příliš netýkají, naopak hosté z New Yorku bojují o každý bod. Proto se očekávalo snadné vítězství "Jezdců". Jenže zmýlená neplatila.

Přitom to dlouho na triumf Rangers vypadalo. V 6. minutě ještě rozhodčí správně neuznali branku hostí, jelikož hůl kapitána Druryho byla při dorážce nad úrovní břevna, přesto je v 19. minutě dostal do vedení hračička Žerděv. Domácí sice po přestávce vyrovnali a poté dělali až příliš faulů a Drury a spol. trestali - ve 38. minutě svítil na ukazateli stav 1:4 a na domácí by si nikdo nevsadil ani pětník.

Ve 40. minutě ovšem mazácky snížil lídr Atlanty Kovalčuk, který tři minuty před koncem třetí třetiny nabil skvěle mezi kruhy na gól Whitovi. Bylo vyrovnáno, jelikož ve 44. minutě se prosadil za domácí také Armstrong. Hrdina White pak dokonal obrat v samostatných nájezdech.

ATLANTA - NEW YORK RANGERS 5:4 v s.n.:

Rangers si tak komplikují boj o play off, jelikož nejbližší pronásledovatelé, kteří dnes také hráli Montreal a Florida shodně vyhráli.

Canadians vydřeli druhou výhru za sebou po sérii pěti porážek, když porazili Tampu Bay 3:2 v prodloužení. Rozhodující gól vstřelil v druhé minutě nastavení po asistenci Tomáše Plekance kapitán Canadiens Saku Koivu. Montreal mohl vyhrát v normální hrací době, v třetí třetině však přišel o vedení 2:0, které smazali dva čeští sváteční střelci David Kočí a Lukáš Krajíček. Pro bitkaře Kočího to byla vůbec první branka v kariéře v NHL, Krajíček se trefil podruhé v sezoně.

Montreal si na osmém místě tabulky Východní konference udrželi dvoubodový náskok před devátou Floridou, která zvítězila 4:2 ve Philadelphii. Nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen brankář Panterů Craig Anderson, který poprvé po jedenácti zápasech dostal přednost před Tomášem Vokounem, jehož kouč Peter DeBoer kritizoval po středeční prohře s Buffalem. Anderson zneškodnil 40 střel a pomohl svému týmu ukončit sérii tří porážek.

Autoři: