Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Bitkař Verot v Třinci skončil, vrací se do KHL

Sport

  12:54aktualizováno  13:59
TŘINEC - Kanadský hokejový bitkař Darcy Verot záhy ukončil své angažmá v mistrovském Třinci a míří zpět do Kontinentální ligy, kde bude působit v CSKA Moskva. Za Třinec odehrál nejtrestanější hráč KHL z uplynulých sezon jediné utkání v Českých Budějovicích.

Třinec (Verot) foto: ČTK

"Dohodli jsme se na rozvázání smlouvy," řekl dnes ČTK tiskový mluvčí Třince Ivo Pullmann. Do týmu Ocelářů přišel Verot před týdnem na zkoušku, v případě lepší nabídky ale mohl odejít. V jediném vystoupení za Oceláře pětatřicetiletý útočník nebodoval a připsal si 12 trestných minut za vražení soupeře zezadu na hrazení.

PSALI JSME:

"Měli jsme o něj nadále zájem, i on byl v Třinci spokojený. Ale takovou nabídku, jakou dostal z KHL, jsme mu dát nemohli," uvedl Pullmann. Přestup se doladil bleskově během několika hodin: ještě ve středu odpoledne byl v Třinci klid, dnes už Verot na dopoledním tréninku s týmem pouze vybrusloval a po obědě si balil kufry.

Verotův příchod do Třince rozpoutal vlnu negativních reakcí. V týmu bitkařů Viťazu Čechov vynikal nejvíce a do povědomí fanoušků se zapsal tím, když loni při hromadné rvačce v duelu proti Omsku napadl českou hvězdu Jaromíra Jágra. Ten se také nechal slyšet, že hráči jako Verot do extraligy nepatří.

Místo v sestavě po kontroverzním Kanaďanovi by nemělo zůstat volné dlouho.

Třinec se po výsledkově nevydařeném startu do sezony rozhlíží po jiných posilách. Už v pátek se v rámci měsíční zkoušky proti Zlínu představí šestadvacetiletý útočník Patrik Valčák, delší dobu je vedení Ocelářů v kontaktu se slovenským reprezentačním forvardem Richardem Zedníkem.

Autoři: ,

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...