Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Bokroš skončil v Budějovicích

Sport

  20:49
ČESKÉ BUDĚJOVICE - Ernest Bokroš byl kvůli špatným výsledkům odvolán z postu hlavního kouče hokejistů Českých Budějovic.

Bokroš neuspěl ani na jihu. foto:  Tomáš Krist, Lidové noviny

Vedení Mountfieldu to oznámilo po dnešním utkání s poslední Mladou Boleslaví, které Jihočeši prohráli 2:4 a klesli na předposlední pozici. Tým povede zatím jako hlavní trenér dosavadní asistent Jan Tlačil s trenérem brankářů Ladislavem Gulou.

Představenstvo klubu se bude zabývat obsazením trenérského postu na svém jednání v úterý 6. ledna, takže Tlačil povede tým jako hlavní kouč určitě v neděli na ledě Karlových Varů. Mountfield má před Mladou Boleslaví aktuálně náskok jen osmi bodů.

Slovák Bokroš nastoupil na lavičku Českých Budějovic před touto sezonou po úspěšném působení Josefa Jandače, který se stal asistentem trenéra Vladimíra Růžičky u české reprezentace. Jandač na střídačce jihočeského týmu působil čtyři roky. Nejprve klub dovedl zpět do extraligy a poté s ním třikrát postoupil do semifinále.

V uplynulém ročníku s týmem vyhrál základní část a zajistil klubu účast v premiérovém ročníku Ligy mistrů. Tam si Mountfield připsal ze čtyř zápasů jedinou výhru. Od začátku sezony se Českým Budějovicím nedařilo ani v domácí soutěži.

Jedná se o třetí trenérskou změnu v tomto ročníku. V říjnu se k stejnému kroku odhodlal Liberec, na jehož střídačce odvolaného Dušana Gregora nahradil Filip Pešán. Těsně před Vánocemi zasáhl do složení realizačního týmu nováček z Mladé Boleslavi. Hlavním koučem se stal sportovní ředitel Jaromír Šindel, Jiří Šejba se posunul na post asistenta. Šejba přitom nahradil v letní přípravě odvolaného Petra Kaňkovského.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!