130 let
Brad Marchand střílí gól v utkání proti New York Rangers.

Brad Marchand střílí gól v utkání proti New York Rangers. | foto: ČTK

Boston udolal Rangers 3:2. Krejčí si připsal asistenci

Sport
  •   7:23
NEW YORK - Hokejisté Bostonu i s přispěním jedné asistence Davida Krejčího udolali doma New York Rangers 3:2 v prodloužení a v semifinále Východní konference NHL se ujali vedení 1:0. První utkání série play off, v němž na sebe týmy narazily po 40 letech, rozhodl v čase 75:40 Brad Marchand, člen útoku Jaromíra Jágra.

"Říkal jsem mu, když jsme byli u sebe, aby jel na bránu. A vyšlo to. Měl jsem radost, že se mu konečně povedlo skórovat, protože hrál dobře a zasloužil si to," uvedl Patrice Bergeron, jenž přihrál na vítězný gól. Marchand se v letošním play off prosadil poprvé. "Už to bylo frustrující.

ČTĚTE TAKÉ:

Ale je spousta možností jak týmu pomoci k výhře. Každopádně mě ale těší, že jsem přispěl i gólem," podotkl Marchand.

Zodpovědnost za inkasovanou branku v prodloužení na sebe vzal Henrik Lundqvist, jenž vstupoval do série s dvěma vychytanými nulami v řadě a v zápase kryl 45 střel. "Věděl jsem, že si tam sjíždí. Ale příliš jsem se soustředil na puk, a proto jsem pak roztáhl betony místo toho, abych je měl u sebe," řekl Švéd, jehož zachránila v utkání několikrát i tyč. Mimo jiné i po Jágrově střele.

Krejčí, který je se 14 body nejproduktivnějším hráčem play off, byl na ledě u obou branek týmu v základní hrací době. Nejdříve po jeho přihrávce otevřel střelou od modré skóre Zdeno Chára. A po rychlém obratu Rangers z přelomu druhé a třetí třetiny figuroval český útočník u vyrovnávací trefy Toreyho Kruga, když před brankou clonil ve výhledu Lundqvistovi.

"Bylo to úžasné. Mým hlavním cílem bylo pokusit se co nejvíc týmu pomoci k výhře a měl jsem dost štěstí, že se to povedlo," uvedl Krug, který debutoval v play off NHL. Obrana Bruins byla před utkání velkou neznámou, protože z ní vypadli tři zkušení hráči. Ale náhradníci je zastoupili. "Pro první gól v NHL si nemohl vybrat lepší čas. Když jsme nastřelili čtyři pět tyček, začal jsem si říkat: Co to má znamenat? Jsem rád, že jsme si ale nakonec našli cestu k vítězství," řekl trenér Claude Julien.

2. kolo play off NHL:

Východní konference - 1.

zápas: Boston - NY Rangers 3:2 v prodl. (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)

Branky: 33. Chára (Krejčí), 43. Krug, 76. Marchand - 40. McDonagh, 41. Stepan.

Střely na branku: 48:35. Diváci: 17.565. Stav série: 1:0.

Západní konference - 2.

zápas: Los Angeles - San Jose 4:3 (1:0, 1:2, 2:1)

Branky: 4. J. Carter, 25. Doughty, 59. D. Brown, 59. Lewis - 30. Marleau, 35. Stuart, 49. Vlasic.

Střely na branku: 31:31. Diváci: 18.527. Stav série: 2:0.

Autoři: Lidovky.cz, ČTK