Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Bouřlivák Avery za mřížemi. Měl potyčku s policisty

Sport

  19:24
NEW YORK - Kontroverzní hokejový útočník Sean Avery byl zatčen. Hráč New York Rangers, jenž proslul provokacemi na ledě i mimo něj, strávil noc na dnešek ve vězení po napadení policisty. Ráno byl propuštěn na kauci 20 000 dolarů. Jednatřicetiletý Avery se podle webu televizní stanice NBC dostal do křížku se zákonem kvůli party, kterou pořádal ve svém domě v Hollywood Hills.

Sean Avery z NY Rangers. foto: ČTK

Když přijela na žádost sousedů stěžujících si na hlasitou hudbu k Averyho domu policie, hokejista prý jednoho ze strážců zákona odstrčil a zabouchl před ním dveře. Poté začal s policisty spolupracovat, nicméně zatčení se nevyhnul. Avery platí za jednoho z nejneoblíbenějších hokejistů NHL.

Často provokuje soupeře nemístnými poznámkami a nejde ani daleko pro ránu. O největší skandál se postaral v roce 2008 během působení v Dallasu, kdy kvůli vyhecování atmosféry před utkáním v Calgary vulgárně okomentoval fakt, že tehdejší obránce Flames Dion Phaneuf chodil s jeho nedávnou přítelkyní. ¨

NHL Averyho okamžitě suspendovala, nařídila mu kurzy sebeovládání a Dallas ho propustil. Rodák z kanadského North Yorku hrál také za Detroit a Los Angeles. V 565 zápasech NHL si připsal 244 bodů a 1512 trestných minut.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!