Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Na MS v Česku nejrychleji přes loterii. Denní balíčky stojí do pěti tisíc korun

Sport

  11:13aktualizováno  12:23
Organizační výbor odtajnil první informace k prodeji vstupenek na domácí hokejový šampionát v roce 2024. Nejrychleji se fanoušci k lístkům dostanou skrze loterii, do níž se půjde registrovat v červenci. Všeobecný prodej vstupenek v denních balíčcích odstartuje v říjnu v cenovém rozpětí mezi jedním a pěti tisíci korun. Lístky na jednotlivé zápasy půjde zakoupit přibližně na začátku příštího roku.

„Ještě čekáme na schválení herního systému. 8. srpna máme výkonný výbor a přineseme minimálně dvě varianty cenové politiky,“ prohlásil prezident organizačního výboru Petr Bříza.

Vstupenky se mají dělit do tří cenových kategorií.

Navštívíte zápasy hokejového MS v Praze a Ostravě?

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00středa 5. července 2023. Anketa je uzavřena.

Ano573
Ne220

V rámci té první, která zahrnuje například místa ve spodním prstenci O2 areny nebo všechny sektory (mimo rohových) v Ostravě, se cena denního balíčku pohybuje mezi 2 000 a 5 000 korun v závislosti na atraktivitě i počtu odehraných zápasů. Nejdražší balíčky spadají na víkend, kdy se hrají tři utkání.

Druhá kategorie představuje čtvrté patro pražské haly, zde si diváci za denní balíček zaplatí mezi 1 500 a 4 500 korunami. Nejvyšší řady obou hal pak spadají do třetí kategorie s cenovým rozpětím mezi 1 000 a 3 000 Kč.

Loterie o lístky

Průběh losu

1. fáze (od 20. července 2023): Registrace soutěžících na adrese 2024.iihfworlds.com
2. fáze (do 15. září 2023): Volba týmů a konkrétních zápasů
3. fáze (druhá polovina září 2023): Losování a kontaktování výherců
4. fáze (první polovina října 2023): Předprodej vstupenek pro výherce

„Bereme v potaz aktuální situaci, zdražování. Chceme umožnit návštěvu MS co nejširší skupině fanoušků,“ upozornil Bříza.

Ti největší šťastlivci se k lístkům dostanou v první polovině října v předprodeji. Pakliže přes loterii získají přednostní právo.

„Zájemce vyplní až tři týmy, o které má zájem, rozbalí se mu nabídka hracích dní a na základě těchto preferencí bude zařazen do losovacích košů,“ přiblížil manažer sekce ticketingu v rámci výboru Martin Gremlica.

Organizátoři si od soutěže, u níž se inspirovali třeba při olympijských hrách nebo světovém šampionátu v ragby, slibují, že rozmělní velký zájem v úvodu prodeje.

„Výherce získá možnost nákupu jedné až šesti vstupenek dle své preference v první a druhé cenové kategorii. Do soutěže bude alokováno přibližně 20 % prodejní kapacity haly na každý hrací den základních skupin. Poté již v rámci tradičního prodeje uvolníme další vlnu vstupenek,“ uvádí Bříza.

Viceprezident IIHF a šéf organizačního výboru MS 2024 Petr Bříza

Do všeobecného prodeje poputují i lístky na zápasy v rámci play off, které nejsou součástí loterie. Cenový přehled všech typů vstupenek chce výbor odprezentovat na konci léta. K rozdělení prodeje z balíčků na lístky pro jednotlivá utkání dojde přibližně na začátku roku 2024.

Skupiny potvrzeny, Kanada nastoupí v Praze

Kromě formy prodeje se informační setkání týkalo také rozdělení týmů do skupin, jejichž složení organizátoři oficiálně potvrdili.

Český tým se tak v Praze utká s Kanadou, která původně figurovala v Ostravě, ale za přemístění do hlavního města přislíbila příjezd velkých jmen. Dále pak národní mužstvo vyzve Finsko, Švýcarsko, Dánsko, Norsko, Rakousko a Velkou Británií.

„Měli jsme svoji preferenci. I když třeba Lotyši by bývali hrozně rádi hráli po zisku bronzu v Praze, Kanada pro nás byla prioritou. Museli jsme komunikovat s USA, jestli souhlasí s přesuny, ale bylo to bez problému, protože si takhle jako jedničky druhé skupiny vybírají kabinu i hotel,“ řekli Bříza s manažerem sportovní sekce výboru Janem Černým.

Druhou skupinu v Ostravě nejspíš ovládnou fanoušci Slovenska a také Polska, které se mezi elitu vrací po jedenadvacetiletém čekání. Oba celky ve skupině narazí ještě na Spojené státy, Švédsko, Německo, Lotyšsko, Francii a Kazachstán.

87. světový šampionát v Česku odstartuje 10. května 2024.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...