Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Budějovice překvapivě končí.

Sport

  20:22
ČESKÉ BUDĚJOVICE - Největší favorit na vítězství hokejového titulu je po dnešku venku ze hry. České Budějovice dnes na vlastním ledě podlehly Karlovým Varům a sezona pro ně končí.

Kotrla (vlevo) a Dobrň bojují o puk i vleže. foto: ČTK

Přitom po spanilé jízdě základní části se zdálo, že Jihočechy nemůže zastavit vůbec nikdo. Až do dneška navíc v semifinále slavily výhradně domácí týmy Slavia čtyřikrát, Liberec, Karlovy Vary i České Budějovice třikrát. Okřídlené rčení však praví: všechny série musí jednou skončit. Ale vyprávějte to hráčům Mountfieldu, kteří se válí po utkání na ledě a nemají daleko k slzám.

A také mají proč. Stejně jako ve všech zápasech vyřazovací části byli i dnes Budějovice na vlastním ledě lepší a vyprodaná aréna je hnala do finále. Jenže králem série nebyl nikdo v červeném dresu, ale hostující brankář Mensator, který statečně odolával českobudějovickým nájezdníkům. Jeho spoluhráčům tak stačilo skórovat jen dvakrát. Na úvodní branku reagovali domácí tlakem, který proměnili ve vyrovnání, ale když kapitulovali podruhé už neměli dostatek času, sil a snad i štěstí k dalšímu vyrovnání. Finále Slavia - Karlovy Vary bylo na světě.

Výsledek:

Mountfield České Budějovice - Energie Karlovy Vary 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 36. Vydarený (Vak) - 29. Skuhravý (Němec), 53. Milan Procházka (Melenovský). Rozhodčí: Šindler, Šír - Bláha, Kostka. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. Diváci: 6421 (vyprodáno). Konečný stav série: 3:4.

Autoři:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!