Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Čajánek či Jágr? V zápase Petrohradu s Omskem zvítězil první z nich

Sport

  16:48
MOSKVA - Souboj dvou českých útočníků vyzněl v KHL lépe pro Petra Čajánka, jenž jednou brankou přispěl k výhře Petrohradu na ledě Omsku v čele s Jaromírem Jágrem 4:2. Hosté dali všechny branky při přesilovkách a vždy u nich asistovali přesnými přihrávkami veterán Alexej Jašin.

Jágr v dresu Omsku. foto: http://hawk.ru/

Omsk dokázal dvakrát na vedení Petrohradu reagovat, úvod závěrečné třetiny mu ale utekl, kdy nejprve dvojnásobnou přesilovku využil Sergej Zubov a při hře 5 na 4 uzavřel skóre zápasu Čajánek. Ten si v utkání stejně jako Jágr připsal ještě jednu asistenci. Omsk má nyní nejhorší bilanci při hře v oslabení v rámci celé soutěže.

Ani čtyřbrankové vedení nestačilo na tříbodovou výhru hráčům Mytišči, kteří v polovině zápasu v Astaně vedli již 4:0. Velký podíl na tomto náskoku měli i Jan Bulis s Jiřím Novotným. Bulis se podruhé v sezoně radoval ze dvou přesných tref během jednoho utkání. Novotný mu na jeden přihrával, další dal sám. Zápas musely po zlepšeném výkonu domácích rozhodnout až nájezdy, ve kterých bylo šťastnější Mytišči.

Autor:

Rekreační dům, 5+kk, 285m2, Úštěk - Českolipské předměstí, okr. Litoměřice
Rekreační dům, 5+kk, 285m2, Úštěk - Českolipské předměstí, okr. Litoměřice

Sídliště pionýrů, Úštěk - Úštěk-Českolipské Předměstí, okres Litoměřice
4 750 000 Kč