Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Červenka skóroval pošesté. Poprad vyhrál

Sport

  18:00aktualizováno  21:35
MOSKVA - KONTINENTÁLNÍ HOKEJOVÁ LIGA. Český útočník Roman Červenka z Omsku vstřelil šestý gól v sezoně, připsal si také jednu asistenci a pomohl Avangardu k vítězství 5:3 na ledě Jekatěrinburgu.

Roman Červenka v akci. foto: www.hawk.ru

Červenka je druhý v pořadí střelců i v kanadském bodování soutěže, v němž je o bod lepší pouze jeho krajan Jakub Petružálek z Chabarovsku.

Červenka v páté minutě přihrál v přesilovce na první gól zápasu Finu Salmelovi, v druhé třetině pak zvýšil vedení hostů na 3:1. Celkem má loňský mistr světa po osmi zápasech na kontě šest branek a čtyři asistence.

Střelecky se prosadil také Jakub Klepiš z Ufy, která po nájezdech zvítězila 3:2 nad Novosibirskem. Klepiš v úvodu druhé třetiny využil přesilovou hru a vyrovnal, Ufa pak v 60. minutě vymazala těsný náskok hostů ještě jednou a v nájezdech rozhodl o vítězství obhájců titulu Zinovjev.

Výhru 3:2 si doma připsal také Barys Astana. V duelu s Magnitogorskem přihrál na rozhodující branku Kamil Kreps.

Poprad nastoupil proti Dynamu Moskva a nad vedoucím celkem Západní konference doma zvítězil 4:1. První gól slovenského mužstva vstřelil Václav Nedorost, skóre pak v oslabení a při power play hostů uzavřel další český útočník Martin Chabada. Do čela KHL se tak dostal Omsk.

Výsledky KHL

Barys Astana - Magnitogorsk 3:2 (Kreps 0+1 - Rolinek 0+1), Jekatěrinburg - Omsk 3:5 (za hosty Červenka 1+1), Ufa - Novosibirsk 3:2 po sam. nájezdech (za domácí Klepiš 1+0), Nižnij Novgorod - Chanty Mansijsk 0:1, Spartak Moskva - CSKA Moskva 2:1 po sam. nájezdech, Lev Poprad - Dynamo Moskva 4:1 (za domácí Nedorost a Chabada 1+0).

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!