Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor
130 let

Lidovky.cz

Češi mají na soupisce zatím devatenáct hráčů

Sport

  18:18
BERN - Devatenáct hráčů mají na soupisce den před vstupem do mistrovství světa ve Švýcarsku v základní skupině D proti Dánsku čeští hokejisté. Zařazeni byli zatím jen dva brankáři, šest obránců a 11 útočníků.

Trenér Růžička. foto: ČTK

Kouč Vladimír Růžička zatím nezařadil třetího brankáře Lukáše Mensatora z Karlových Varů, mezi beky čekají na další vývoj posílení ze zámoří Zdeněk Kutlák ze švýcarského celku Ambri/Piotta, českobudějovický Vladimír Sičák a Michal Barinka z Vítkovic. Mezi útočníky jsou mimo zatím Josef Vašíček z Jaroslavle, Michael Frolík z Floridy a vítkovický Marek Kvapil.

Dánové zatím zapsali jen 15 hráčů v poli a tři brankáře a budou další hokejisty teprve doplňovat. Zatím na soupisce nejsou obránci Kasper Pedersen z Frederikshavnu, Daniel Nielsen z Herningu a útočníci Rasmus Olsen z Aalborgu, Jesper Jensen z Frederikshavnu, Morten Madsen z Houstonu z nižší zámořské AHL a Kasper Degn, který ještě hraje s Bietigheimem o postup do nejvyšší německé soutěže.

Finové zařadili zatím jen 17 hráčů v poli a dva gólmany. Nedostalo se zatím na třetího brankáře Juusa Riksmana z Jokeritu Helsinky, beky Teemua Aalta ze švédského Linköpingu, Janneho Niskalu ze švédské Frölundy a útočníky Lea Komarova z Lahti a Villeho Vahalahtiho z TPS Turku. Útočník Tuomas Pihlman vypadl pro nemoc.

Norové už zapsali všech 23 hráčů pro základní skupinu, na doplnění v další fázi čeká útočník Andreas Martinsen z Lillehammeru.

Česká republika:

Brankáři: 25 Martin Prusek, 33 Jakub Štěpánek

Obránci: 3 Marek Židlický, 5 Roman Polák, 6 Ondřej Němec, 23 Karel Rachůnek, 36 Petr Čáslava, 44 Miroslav Blaťák

Útočníci: 10 Roman Červenka, 12 Aleš Kotalík, 15 Jan Marek, 16 Petr Čajánek, 17 Jaroslav Hlinka, 20 Jakub Klepiš, 24 Zbyněk Irgl, 60 Tomáš Rolinek, 68 Jaromír Jágr, 83 Aleš Hemský, 85 Rostislav Olesz

Trenér: Vladimír Růžička. Asistenti: Josef Jandač a Ondřej Weissmann.

Autor:

Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby
Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby

Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...