Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Češi překvapení nepřipustili

Sport

  21:20
QUEBECK - První zápas Mistrovství světa v Kanadě česká reprezentace zvládla, přestože zejména první třetina měla k ideálnímu výkonu daleko. Outsider z Dánska, ale od druhé části výrazněji nevzdoroval.

Střelec dvou branek Radim Vrbata. foto: ČTK

Český hokejový tým splnil povinnost a svůj vstup do letošního šampionátu byl vítězný. Po 36 sekundách však jásali Dánové, když se hned první střelou na branku ujali vedení. Rychlý gól dal ráz celé první třetině, ve které Češi působili ještě hodně nesehraně a do šaten se šlo za stavu 2:2.

Pak už ale na ledě vládli pouze Češi. Ve zbývajících čtyřiceti minutách se náš výběr radoval ještě třikrát, a to navíc promrhal možnost trestného střílení. To však nemohlo nic změnit na tom, že naše reprezentace si mohla na konci zápasu vyslechnout českou hymnu.

"Všechny začátky turnajů jsou těžké, ale postupně jsme se dostali do zápasu. Pak už jsme dominovali," řekl střelec dvou branek Radim Vrbata po utkání.

V neděli se Češi představí proti Rusům.

Výsledek:

Česká republika - Dánsko 5:2 (2:2, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Vrbata (T. Kaberle, Hanzal), 14. Kotalík (Vrbata, Kuba), 25. Vrbata (Fleischmann), 32. Irgl, 51. Hejda (Hanzal, Vrbata) - 1. Lassen (Damgaard, Hansen), 19. Hansen. Rozhodčí: Looker, Sterns - Feola (všichni USA), De Hann (Kan.). Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 5000.

Autor: