Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sport

Hattrick Tomáška, nula Frodla. Hokejisté zahájili přípravu výhrou nad Německem

Čeští hokejisté slaví gól v utkání s Německem. foto: ČTK

Čeští hokejisté vstoupili do herní přípravy před domácím MS vítězně, když v Karlových Varech porazili v duelu hraném v rámci Euro Hockey Challenge tým Německa 3:0. Hattrickem se blýskl David Tomášek, čisté konto udržel ve svém druhém zápase v reprezentaci brankář Dominik Frodl.
  19:46

Do první šance se dostal v 6. minutě po Beránkově přihrávce kapitán Červenka, ale jeho pokus z pozice mezi kruhy Ancicka vytěsnil vyrážečkou. Další šance měli Michal Kovařčík a Špaček, který vzápětí na druhé straně zblokoval Sennheimovu střelu a zvedal se z ledu s bolestivou grimasou. Německého gólmana prověřil od modré čáry Zámorský.

Češi se dočkali vedení v čase 12:50 v přesilové hře při Hungereckerově vyloučení. Ancicka nepřikryl puk vyrážečkou po Lencově teči Filippiho přihrávky a z dorážky jej za něj dotlačil Tomášek. Při Plachtově trestu už Němci odolali, přesnou mušku neměl v dobré pozici Matěj Stránský. Ancicka si ještě po skončení oslabení poradil s Červenkovou ránou z pravého kruhu.

Ve druhé třetině hráli Němci aktivněji, Frodla prověřil Ehl, ale šance dlouho chyběly na obou stranách. Za domácí pálil od čáry pálil Gazda. V 32. minutě se dostal před Frodla Stachowiak, ale jeho pokusu o blafák do bekhendu zamezil gólman Karlových Varů hokejkou.

Česko vs. Německo

Utkání jsme sledovali sledovali podrobně.

V čase 33:35 už vedli Češi 2:0. Pyrochta při střídání Němců z obranného pásma vysunul z otočky dlouhou přihrávkou Červenku, který nabídl puk před odkrytou branku Tomáškovi. Vzápětí šel pykat Karrer, ale Němci se ubránili. Na konci druhé třetiny se po vyloučeních Šustra a Beránka ubránili Češi i 87 sekund ve třech proti pěti.

Momentka z utkání Česko - Německo.

V závěrečné části vypálil nebezpečně od modré čáry Pyrochta, ale Ancicka zasáhl pravým betonem. Potom nabil Ondřej Kovařčík Flekovi, ale jeho střelu zblokoval Wagner. Při jeho pobytu na trestné lavici se pak Němci ubránili v dalším oslabení. Ve 49. minutě trefil Filippi horní tyč.

Před Ancicku se dostal Michal Kovařčík, ale syn bývalého obránce a rodáka z Kladna Martina Ančičky zasáhl. Frodlovi nesebral čisté konto ani v 56. minutě Schinko, který z pozice mezi kruhy těsně minul pravou tyč. Při power play ještě skóroval 73 sekund před koncem do prázdné branky Tomášek a dovršil skóre i hattrick. Nejlepší střelec základní části švédské ligy z Färjestadu dal v šestém reprezentačním utkání v sezoně osmý gól a celkově si v 57. utkání polepšil na 21 gólů.

Oba celky se v KV Aréně znovu střetnou v sobotu, opět od 17:10.

Další duely sehrají Češi příští týden ve čtvrtek v Českých Budějovicích a v sobotu v Linci s Rakouskem. V pátek 26. dubna v Trenčíně a o den později v Bratislavě se utkají se Slovenskem. Potom od čtvrtka 2. do pátku 5. května na domácím turnaji Euro Hockey Tour v Brně nastoupí postupně proti Finsku, Švédsku a Švýcarsku.

Mistrovství světa zahájí 10. května ve 20:20 s Finskem.

Reprezentace
11. 4. 2024 17:10
Česko Česko : Německo Německo 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Góly:
12:50 Tomášek (Lenc)
33:35 Tomášek (Červenka, Pyrochta)
58:47 Tomášek (Ščotka)
Góly:
Sestavy:
Frodl (Klimeš) – Mašín, Zábranský, Pyrochta, Zámorský (A), Sirota, Šustr, Ščotka, Gazda – Červenka (C), Špaček, Stránský, Lenc, Tomášek, Kubík, Kovařčík O., Kovařčík M., Flek, Rychlovský, Filippi (A), Beránek
Sestavy:
Ancicka (Tiefensee) – Müller (C), Sennhenn, Ugbekile, Fohrler, Wagner (A), Hüttl, Karrer, Weber – Schütz, Stachowiak, Krauss, Plachta, Loibl (A), Fischbuch, Karachun, Pfaffengut, Schinko, Napravnik, Soramies, Ehl, Hungerecker

Rozhodčí: Kika, Šindel – Gerát, Brejcha

Počet diváků: 5549

Přejít na on-line reportáž
Autoři: ,