Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sport

Hokejisté zvládli i druhý přípravný duel. Znovu porazili houževnaté Německo

Čeští hokejisté se radují z gólu v utkání s Německem. foto: ČTK

Čeští hokejisté uspěli i ve druhém utkání v přípravě na mistrovství světa a porazili v Karlových Varech Německo 4:2. Stejného soupeře zdolali svěřenci trenéra Radima Rulíka v KV Areně také ve čtvrtek (3:0). Další testy čekají český výběr příští týden proti Rakousku, které nejprve přivítají ve čtvrtek v Českých Budějovicích, v sobotu se bude hrát odveta v Linci.
  17:06aktualizováno  19:49

V 18. minutě se ujali vedení úřadující vicemistři světa díky Justinu Schützovi, ale za 23 sekund odpověděl Radan Lenc a ve druhé třetině Češi rozhodli díky brankám Petra Kodýtka, Andreje Šustra a Michala Kovařčíka. Výsledek zkorigoval 63 sekund před koncem Alexander Karachun.

„Celkově měl zápas dobré parametry, bylo to bruslivé, mělo to nasazení. Čtyři, pět, šest střel na nás po třetinách je skvělá vizitka defenzivy. Myslím si, že to bylo zasloužené vítězství,“ řekl novinářům po utkání Rulík.

ONLINE: Česko – Německo

Přípravné utkání národního týmu jsme sledovali podrobně

Po čtvrtečním debutu obránce Jakuba Siroty z Olomouce se dočkali premiérového startu v národním týmu také brankář Lukáš Klimeš z Vítkovic a útočník Jáchym Kondelík z Českých Budějovic, který hned v úvodu zahrozil.

Gólmana Tiefenseeho potom pověřil od modré čáry Ščotka. Při Schinkově vyloučení si německý gólman poradil se střelou Ondřeje Kovařčíka a dvakrát neměl přesnou mušku z pravého kruhu Kubík. Ve 12. minutě nabídl Filippi bekhendem do brankoviště puk Rychlovskému, který ale zamířil vedle. Po Černochově nabídce nevyšlo zakončení ani Lencovi. Ojedinělý náznak šance měl na německé straně Hungerecker, ale nedostal prostor k lepší koncovce.

V čase 17:46 ale hosté při vyloučení Matěje Stránského otevřeli skóre. Schütz si při rychlém protiútoku narazil puk se Stachowiakem a z levého kruhu prostřelil Klimeše mezi betony. Češi záhy odpověděli. Lenc po kombinaci s Beránkem z pravého kruhu překonal Tiefenseeho střelou na lapačku, kterou německý gólman puk je škrtl. V závěru první části ještě vypálil z úhlu Kondelík a z otočky bekhendem Sirota.

V úvodu druhé části se Michal Kovařčík dostal dvakrát v rychlém sledu k nebezpečným dorážkám. V úniku se ocitl Stránský, ale Tiefenseeho nepostřelil. Při trestu Němců za špatné střídání ještě po Filippiho přihrávce Rychlovský minul, ale v čase 25:48 už Češi početní výhodu využili. Po Flekově přihrávce dorážel na brankovišti Kondelík a puk doklepl u pravé tyče Kodýtek.

Momentka z přípravného zápasu reprezentace mezi Českem a Německem.

Při trestu Zábranského mohl odpovědět Schütz, který se dostal před Klimeše, ale bekhendem jej nepřekonal. V 32. minutě po kombinaci Kondelíka a Šcotky se trefil Šustr z pozice za levým kruhem přesně do protějšího horního roku branky a zvýšil na 3:1.

Při Fohrlerově trestu otestovali Tiefenseeho Rychlovský a Sirota. V 38. minutě trefil Kodýtek horní tyč. Rulíkův výběr se opět radoval 58 sekund před druhou pauzou, kdy si našel na levém kruhu prostor k zakončení Michal Kovařčík a střelou k bližší tyči dal v 19. utkání v národním týmu premiérový gól.

„Asi je to úleva, ale abych řekl pravdu, tak mě to nějak nesvazovalo. Já se spíš považuji za toho, který šance vytváří, takže přemýšlím nad tím, že nemám víc nahrávek. Ale už mi nikdo nemůže říkat, že tam mám nulu. Pomyslný kámen ze srdce mi spadl, devatenáct zápasů je hodně. Jsem rád,“ prohlásil centr Michal Kovařčík.

Ve závěrečné části měl další možnost Rychlovský, ale opět nezamířil přesně. Tiefensee si poradil i s pokusy Kondelíka a Zábranského. Češi se ubránili při Šistrově trestu a Klimeše nepřekonal Fischbuch. V závěru sice Češi uzamkli Němce v obranném pásmu, ale po Kubíkově ztrátě ujel Karachun a zkorigoval výsledek.

Reprezentace
13. 4. 2024 17:10
Česko Česko : Německo Německo 4:2 (1:1, 3:0, 0:1)
Góly:
18:09 Lenc (Beránek)
25:48 Kodýtek (Kondelík)
31:36 Šustr (Ščotka)
39:02 Kovařčík (Kubík)
Góly:
17:46 Schütz (Stachowiak)
58:57 Karachun
Sestavy:
Klimeš (Málek) – Galvas, Zábranský, Pyrochta, Zámorský, Sirota, Šustr, Ščotka, Gazda – Rychlovský, Filippi (C), Stránský, Kondelík, Kodýtek, Flek (A), Kovařčík O., Kovařčík M., Kubík, Lenc (A), Černoch, Beránek
Sestavy:
Tiefensee (Treutle) – Wagner (A), Hüttl, Ugbekile, Fohrler, Müller (C), Sennhenn, Karrer, Weber – Napravnik, Soramies, Ehl, Plachta, Loibl (A), Schinko, Karachun, Pfaffengut, Hungerecker, Schütz, Stachowiak, Fischbuch, Krauss

Rozhodčí: Jeřábek, Pilný – Gerát, Klouček

Počet diváků: 5693

Přejít na on-line reportáž
Autoři: ,

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....