Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác
130 let

Lidovky.cz

43. minuta
Česko
Úvodní pasáž závěrečné části hry zakončil slabou střelou z křídla Novotný.
41. minuta
Začala třetí třetina a náporem českého týmu.
40. minuta
Druhou třetinu zakončil střelou od modré Rachůnek, Grotnes ale bezchybný. Český tým tak má poslední třetinu na odvrácení podobné blamáže, jakou zažili v prvním kole zápasů na MS Finové.
40. minuta
Česko

Marek našel křižnou nahrávku Rachůnka, jeho střelu ale vytěsnil Grotnes mimo tři tyče.

  • Česko - Norsko (Marek bojuje o kotouč).

    Česko - Norsko (Marek bojuje o kotouč). / Autor: ČTK

39. minuta
Česko
Blaťák nahazuje na gólmana, Jágr skvěle clonil, poté se snažil dorážet, ale z Grotnese kotouč nevypadl.
38. minuta
důležité
Jágr parádně našel od mantinelu na středu Rolinka, český kapitán ale soupeřova brankáře neprostřelil, přestože měl před sebou dálnici. Do Rolinka se následně nepochopitelně pustil Laumann Ylven a oba jdou ven. Český tým ale bude hrát přesilovku, už před Jágrovou akcí fauloval jeden z útočníků Norů Rozsíval při rozehrávce ve vlastním obranném pásmu.
37. minuta
Norsko
Češi jsou momentálně v útlumu, častěji se v útočném pásmu pohybují Norové než český soupeř.
35. minuta
Norsko
Poprvé se také usadila v českém obranném pásmu jiná než první pětka Norů, Spets z otočky vystrašil Pavelce. Norové mají nyní navrch.
34. minuta
Norsko
V další obří šanci se objevil pouhých 170 centimetrů vysoký Zuccarello Aasen, jeho výjezd zpoza branky ale skvěle zastavil Pavelec.
32. minuta
Česko
Do brejku se dral Voráček, ale s pomocí obránců jej dokázal zkrotit Grotnes.
31. minuta
Česko
Jágr si vybruslil před branku a opět z otočky pálil, tentokrát ale netrefil Grotnesovu branku.
31. minuta
gól
Další zkouška pro český tým. Norové se po dlouhé době vydali do útoku a nahození od modré tečoval za Pavelce Fredriksen - 1:2. Opět byla na ledě první pětka Norů.
30. minuta
Česko
Norové jsou sice v plném počtu, Norové ale čelí drtivému tlaku českého týmu. Češi navíc stíhají vystřídat, soupeř nikoliv, dvouminutovou nadvládu v útočném pásmu končí střelou na Grotnese obránce Gregořek.
28. minuta
gól
Góóóóóóóól! Šestá střela Jágra na Grotnese už skončila v norské síti - česká hvězda napřáhla od modré a propálila vše před sebou - 34. reprezentační gól Jágra. Navíc pokračujeme v přesilovce pět na čtyři.
28. minuta
Česko
Ve výhodě o dva hráče byl v obrovské šanci Jágr, po něm dorážel Klepiš, ale Grotnes vyrazil.
27. minuta
důležité

A Norové jdou do tří.

  • Česko - Norsko (Rolinek plachtí po faulu).

    Česko - Norsko (Rolinek plachtí po faulu). / Autor: Reuters

27. minuta
důležité
A za pár desítek vteřin čeká další přesilovka na český tým. Poté, co se vrátil norský hráč z trestné lavice míří tam kapitán seveřanů Jakobsen.
26. minuta
důležité
Českému týmy se první minuta přesilovky vůbec nepovedla a vše končí faul Vampoly na Forsberga. Počet hráčů na ledě vyrovná.
25. minuta
důležité
Jágrova lajna zatlačila soupeře a držení Červenky jde ven Holos.
24. minuta
Česko
Čeští hokejisté se tlačí do ofenzivy, ale zatím bez výrazného úspěchu. Se zraněním zápasí od první třetiny bek Filip Novák, který má naražené rameno.

Nepřehlédněte

Česká republika: Pavelec - Rozsíval, Blaťák - Rachůnek, Čáslava - Novák, Barinka - Gřegořek - Jágr, Červenka, Rolinek - Voráček, Marek, Hubáček - Vampola, Novotný, Kašpar - Klepiš, Koukal, Kvapil, Růžička .............................................................................. Norsko: Grotnes - Holös, Jakobsen, Bonsaksen, Kaunismäki, Lökken Östli, Solberg - Zuccarello Aasen, Fredriksen, Thoresen - M. Olimb, Bastiansen, L. E. Spets - Röymark, Holtet, Laumann Ylven - K. A. Olimb, Forsberg, Lorentzen. Trenér: Roy Johansen, Knut Stubdal a Sam Liebkind