Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Hokejisté poprvé trénovali. Mrázek vtipkoval, tvoří se jednotlivé útoky

Čeští hokejisté na prvním tréninku v Praze před mistrovstvím světa. foto: Profimedia.cz

Národní tým si poprvé zkouší prostory dějiště domácího šampionátu, na led pražské O2 areny vyjelo dvacet dva hokejistů a tři brankáři. Chyběl pouze David Kämpf z Toronta, jenž se k mužstvu připojí až ve čtvrtek. Z úvodních cvičení šlo vyčíst první náčrty sestavy.
  16:50aktualizováno  17:31

Zatímco organizátoři ještě lepili bannery za oběma střídačkami, trenér brankářů Ondřej Pavelec už vstupoval na led. Za ním pak následoval gólman Petr Mrázek, jenž ještě ve dvířkách křičel na kouče: „Už máš novou profilovku na instáč, tak si můžeš vzít kšiltovku!“

Následně proudili z kabiny i další. Nejdříve zbylí maskovaní muži Karel Vejmelka s Lukášem Dostálem, kterým věnovali několik střel útočníci Jáchym Kondelík a Pavel Kousal.

Za hlavním trenérem Radimem Rulíkem po chvilce přišli všichni ostatní.

Hned při prvním cvičení se hráči rozdělili do jasných skupinek. Útok trénoval ve dvou trojicích a dvou čtveřicích, obránci pak vytvořili klasické čtyři páry.

Česká sestava na prvním tréninku

Červenka, Sedlák, Kaše – Flek, Kondelík, Beránek – Voženílek, Kovařčík, Stránský, Kousal – Kubalík, Tomášek, Palát, Lenc

Krejčík, Gudas – Kempný, Rutta – Hájek, Kundrátek – Ščotka, Špaček

Radko Gudas bruslil vedle Jakuba Krejčíka, další sparťan Michal Kempný pak s druhým vyslancem z NHL Janem Ruttou.Bylo by velkým překvapením, kdyby trenér Radim Rulík nenasadil obránce ze zámoří, zdá se tedy, že právě tyto dva páry spolu nastoupí i do prvního utkání v pátek proti Finsku.

Pardubický Lukáš Hájek utvořil dvojičku s třineckým Tomášem Kundrátkem, Jan Ščotka naskakoval s Davidem Špačkem.

Daleko zajímavější situace panuje mezi útočníky. Jasně se krystalizuje formace Roman Červenka, Lukáš Sedlák, Ondřej Kaše.

Rulík by se mohl opřít o dávné spojení z Toronta nebo Chomutova Kaše – Kämpf, sestava z úterního tréninku zatím o místu pro nejčerstvější posilu z NHL nikterak nenapověděla.

Ve třech trénovali ještě Jakub Flek, Jáchym Kondelík a Ondřej Beránek.

Možná překvapivě skupinku o čtyřech hráčích utvořili očekávaní tahouni kádru Dominik Kubalík s Ondřejem Palátem a Davidem Tomáškem, k nimž Rulík připojil Radana Lence.

O místo mezi dvanácti útočníky se poperou Daniel Voženílek, Michal Kovařčík, Matěj Stránský a Pavel Kousal.

Češi zahájí domácí šampionát v pátek od 20:20 proti Finsku a pokusí se odčinit nepovedené vystoupení na turnaji v Brně, kde skončili poslední bez jediného bodu a se skóre 2:8.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!