Středa 8. května 2024, Den vítězství
130 let

Lidovky.cz

2. minuta
Rusko
Ruská druhá i třetí pětka si vypracovala šance, Vokoun je pozorný!!!
1. minuta
gól

GÓÓÓÓÓÓL!!!!! Vampola objel branku, nahrál Jágrovi, ten se neukvapil, místo střely proti vyjetému Varlamovovi předložil zcela volnému Klepišovi a Češi vedou - 1:0!

  • Česko - Rusko (česká radost).

    Česko - Rusko (česká radost). / Autor: ČTK

1. minuta
Úvodním buly utkání začalo!!
20:27
Na led vjíždějí Češi a také v hledišti asi budou mít Češi mírně navrch. Rusové jsou poprvé na turnaji v menšině. Čeští fanoušci jsou jednoduše nejlepší na světě!
20:25
Mimochodem, příběhů se najde mnohem více - na ledě se opět potkají vládci světového hokeje poslední dvou dekád - na české straně Jaromír Jágr a Rus Alexander Ovečkin. Jejich poslední setkání skončilo pro českou legendu hodně bolestivě - VÍCE ČTĚTE ZDE!
20:20
První finále MS Česko-Rusko v historii (ano, je to tak!) se blíží! Do úvodního buly chybí 10 minut.
20:18
důležité
Finále hokejového mistrovství světa v Německu mezi Českou republikou a Ruskem, které začne v Kolíně nad Rýnem dnes ve 20:30, budou rozhodovat Slovák Vladimír Baluška a Fin Jari Levonen. Na čarách budou v zápase o zlato Američan David Brown a Švýcar Tobias Wehrli.
20:15
Čeští hokejisté neporazili Rusy na MS dlouhé čtyři roky od stříbrného šampionátu v Rize 2006, kdy Češi vyhráli 4:3 v prodloužení ve čtvrtfinále!
20:09
V odpolední dramatické bitvě získali bronzové medaile hokejisté Švédska, kteří porazili 3:1 domácí Němce - VÍCE ČTĚTE ZDE!
20:08
Česká republika zase jednou žije hokejem. Například Staroměstské náměstí v Praze je zaplaveno tisící fanoušků a další stále přibývají. Hospody mají vyprodáno a údajně i dostatek pivních zásob! A pro ty zbývající je zde náš on-line přenos.
20:07
Krásný večer při sledování finálového duelu 74. Mistrovství světa v ledním hokeji.
Také co historie se jedná o speciální finále: Rusové jsou neúspěšnější, co do sběru zlatých medailí (25), Češi získali zatím titul mistrů světa 11x a patří jim historické třetí místo. Čeští (a Českoslovenští) hokejisté vydolovali zatím ze světových šampionátů 43 medailí (úspěšnější jsou pouze Kanaďané - 46), Rusové (dříve SSSR) jich má na kontě 40.
Finále je to, jak má být: Rusové na turnaji neprohráli, čeští hokejisté zase porazili všechny soupeře elitní šestky světového pořadí, kteří se jim postavili do cesty - dvakrát Švédy, jednou Finy a Kanadu.
Zní to až neuvěřitelně, ale od roku 1992, kdy se hraje na MS play off, se Češi s Rusy nikdy nesetkali ve finále světového šampionátu!
On-line reportáž z finálového klání 74. mistrovství světa bude komentovat sportovní redaktor Lidových novin Antonín Vavrda.

Nepřehlédněte

Česká republika: Vokoun - Mojžíš, Rozsíval - Němec, Blaťák - Čáslava, Rachůnek - Gřegořek - Jágr, Klepiš, Vampola - Voráček, Rolinek, Marek - Kašpar, Novotný, Červenka - Kvapil, Koukal, Růžička, Hubáček


Rusko: Varlamov - Grebeškov, Kornějev - Gončar, Kalinin - Jemelin, Nikulin - Kulikov, Aťjušov - Fjodorov, Sjomin, Ovečkin - Kovalčuk, Dacjuk, Malkin - Kozlov, Frolov, Těreščenko - Afinogenov, Anisimov, Kuljomin