Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Před Švýcary trénoval i Kubalík, o startu rozhodne lékař. Blümel se nepřipojí

David Tomášek (vlevo) a Dominik Kubalík na tréninku české reprezentace. foto: ČTK

Úleva pro české fanoušky. Domácí hokejisté se na krátkém tréninku připravovali na večerní duel se Švýcary stále v kompletním počtu, v totožné sestavě. Tedy i s útočníkem Dominikem Kubalíkem, který by tak měl nastoupit. „Věříme, že naskočí, protože vypadal dobře, ale jeho start budeme konzultovat s fyzioterapeutem a lékařem,“ upozorňuje asistent trenéra Jiří Kalous.
  11:10aktualizováno  12:23

Stěží šlo na osmadvacetiletém forvardovi vypozorovat jakékoli omezení, napřed se sklouzl po ledě, poté se rozjel, udělal kolečko, rozstřílel se a nadále se protahoval. Kubalík na tréninku nedostal žádné úlevy.

„Klíčové slovo má ale lékař,“ opakoval Kalous, který nechce předbíhat.

Davidové Špaček a Tomášek odváží na střídačku útočníka Dominika Kubalíka během zápasu s Norskem na hokejovém MS v Praze.

Z týmu sálá ohromné soustředění, na led se hráči vydali ještě pět minut před jedenáctou, kdy mělo dle rozpisu jejich rozbruslení začít.

„Dejte si záležet na provedení,“ pokřikoval Radim Rulík na vlastní svěřence během pondělního dopoledne v pražské O2 areně.

Česká sestava na pondělním tréninku

Červenka – Sedlák – Kaše
Gudas – Krejčík

Palát – Tomášek – Kubalík
Kempný – Rutta

Voženílek – Kämpf – Stránský
Hájek – Kundrátek

Flek – Kondelík – Beránek
Ščotka – Špaček

Během volné neděle trenéři všem hráčům naordinovali povinný program. Někteří se vydali na led, jiní zvolili regenerační trénink, aby se po dvou večerních zápasech „dali do kupy“, jak popisoval Kalous.

Teď už trénovali zase všichni pospolu, ve stejném složením jako při zápasech s Finskem (1:0 po samostatných nájezdech) a Norskem (6:3).

Velký prostor se věnoval přihrávkám, útočným akcím a také nácvikům přesilovek. Nově je z obrany vedle Tomáše Kundrátka s Davidem Špačkem dirigoval také Jakub Krejčík.

„Uvědomujeme si, že je potřeba co zlepšovat, chceme mít víc variant,“ vysvětloval Kalous.

V útoku zůstávají obě speciální formace stejné. Kubalík s Tomáškem a Palátem kombinují, zatímco před branku se staví Voženílek. Jeho roli ve druhé lajně přebírá Sedlák, před nímž šance vytváří Červenka, Kaše a Stránský.

Právě početní výhody by večer mohly rozhodovat. Zatím nevýrazní Švýcaři se o ně značně opřeli v nedělním klání s Rakouskem, proti němuž vydřeli vítězství 6:5 hlavně díky pěti využitým početním převahám.

Hokejisté Švýcarska slaví třetí branku do sítě Rakouska.

„Musíme si na to dávat pozor, mají skvělé hráče z NHL,“ ví Kalous.

Vedení reprezentace také bedlivě sleduje dění v zámoří, kde jsou jedinou porážku od vyřazení z druhého kola play off Carolina a Boston. Šance, že by se v nejbližších dnech mohli k ostatním připojit David Pastrňák, Pavel Zacha nebo Martin Nečas, se tedy zvyšují.

Po vypadnutí z AHL zatím do Prahy nepřicestuje třiadvacetiletý útočník Matěj Blümel, který má doma bronz ze světového šampionátu v roce 2022.

„Matěj i přes vypadnutí Texasu zůstává v zámoří k dispozici Dallasu, který stále hraje play off NHL,“ vysvětlil generální manažer Petr Nedvěd.

Autoři: ,
Témata: Dominik Kubalík

Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA
Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA

Kosmetiku Mádara určitě od nás už znáte – potkat jste je mohli veletrhu FOR KIDS v Praze nebo také v nedávném v uživatelském testování, kde jsme...