Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Říha začal úřadovat v Omsku. Skončil gólman i trenér brankářů

Sport

  19:38
OMSK (Rusko) - Trenér Miloš Říha začal po nevydařené premiéře na střídačce hokejistů Omsku ve svém novém působišti s avizovanými změnami. V sibiřském celku skončil trenér brankářů Fin Pasi Nurminen a podle ruských médií je na odchodu také finský gólman Teemu Lassila, mistr světa z roku 2011 z Bratislavy.

Český hokejový trenér Miloš Říha foto: ČTK

Lassila přišel do Omsku před touto sezonou z Astany, ale v novém angažmá dlouho nevydržel. V sedmi zápasech inkasoval třicetiletý gólman 26 branek a dvakrát byl během duelů střídán. Avangard s ním v brance vyhrál jen dvě utkání v normální hrací době a jednou po nájezdech. Na nevydařený start Omsku do sezony doplatil finský kouč Petri Matikainen, který byl v úterý odvolán.

Jeho nástupce Říha zahájil své působení nedělní porážkou 2:6 s Chanty-Mansijskem, která byla pro Avangard čtvrtou prohrou v řadě. Český trenér po zápase prohlásil, že mužstvo čeká hodně práce a brankářský post je jedním z nejpalčivějších problémů. Na změny má čas do soboty, kdy hokejisté Omsku zahájí na ledě Spartaku Moskva sérii čtyř venkovních utkání.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!