Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav
130 let

Lidovky.cz

Chtěl soupeři vypíchnout oko, bude za to pykat

Sport

  14:04
PRAHA - Kanadský bouřlivák Steve Ott má další průšvih. Šestadvacetiletý drsňák známý spíše sbíráním trestných minut, než krásnými hokejovými akcemi, se podle čárového rozhodčího pokusil v zápase svého Dallasu s Anaheimem po bitce vypíchnout Travisi Moenovi oko. Vedení NHL již hokejistovi pozastavilo činnost a případ řeší.

Dallaský bouřlivák Steve Ott. foto: internet

Útočník, který zatím v kariéře nastřádal v NHL 21 branek, nejspíše v nejbližší době další zásahy do sbírky nepřidá. V zápase v němž jeho Dallas podlehl Anaheimu 4:3 krosčekoval před brankou obránce Niedermayera tak dlouho, až došla trpělivost brankáři "Kačerů" Giguerovi a útočníka napadl. Následovat nemohlo nic jiného než mela, ve které si Ott našel soupeře v Moenovi. Při následné bitce oba hráči padli na zem a Ott, jenž seděl na soupeři na něj i poté dorážel.

BITKA MOEN (v bílém) VS. OTT ZDE:

Od soupeře rozzuřeného bijce museli odtrhávat dva rozhodčí. A podle jednoho z nich právě čas, Ott se totiž chystal svému sokovi píchnout do oka. Dallaský útočník dostal od sudího trest do konce zápasu a vedení soutěže mu následně podle pravidla 21.1. (úmysl zranit soupeře) vystavilo zápasovou stopku. Na jak dlouho se ukáže, až po přezkoumání záznamů zápasů. V případě, že bude hráč z úmyslu usvědčen, je pravděpodobné, že si již letos nezahraje.

Hokejisté Dallasu jakoby průšvihy přitahovali. Již na podzim vyřadili z kádru zlobivé dítě Seana Averyho, který slovně napadl své protihráče za to, že chodí s jeho bývalými přítelkyněmi. Avery se následně podrobil léčení a nyní hraje na farmě Rangers.

Autoři:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!