Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Covid decimuje NHL, vedení odložilo další zápasy. Může to být klíčové při rozseknutí účasti hráčů na olympiádě

Úterní zápas Philadelphie s Washingtonem se ještě odehraje. foto: AP

Vedení NHL a hráčské asociace NHLPA kvůli zhoršující se pandemické situaci s covidem-19 odložilo další zápasy a přerušilo hokejovou ligu od středy do neděle. O dva dny tak prodloužilo vánoční pauzu. Řada klubů momentálně netrénuje ani nehraje kvůli rostoucímu počtu nakažených, nově bylo odloženo pět čtvrtečních utkání, jedno dnešní a počet odložených zápasů se vyšplhal na 50.
  9:38aktualizováno  19:06

V programu do vánoční přestávky zůstal jen dnešní duel Vegas - Tampa Bay. Již v neděli představitelé NHL i NHLPA rozhodli o tom, že se zatím nebudou hrát vzájemné souboje kanadských a amerických klubů. V nejbližších dnech by také měli oznámit, zda budou hokejisté z NHL startovat na únorových olympijských hrách v Pekingu.

Všech 32 klubů bude mít volno již od středy do neděle, kdy mohou znovu trénovat, testovat se nebo cestovat na zápasy. O den později by se měl soutěžní program znovu rozběhnout. Už nyní netrénuje deset týmů. Ke Coloradu, Floridě, Nashvillu, Bostonu, Detroitu, Torontu, Columbusu a Montrealu se přidaly i Edmonton a Ottawa.

Podle AP je na takzvaném covidovém seznamu v současnosti asi patnáct procent z více než 700 hráčů NHL. Více než čtyři desítky zápasů byly odloženy za poslední dva týdny, kdy se rozšířila v Severní Americe varianta koronaviru omikron.

Olympijské hry v Pekingu se uskuteční od 4. do 20. února, hokejisté z NHL se pod pěti kruhy mají představit po osmi letech, naposledy hráli v Soči 2014. Oficiálně mohou účast v Číně zrušit bez sankcí do 10. ledna, komisionář NHL Gary Bettman ale již několikrát připustil, že konečný verdikt může padnout i později.

Autoři: ,

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...