Úterý 14. května 2024, svátek má Bonifác
130 let

Lidovky.cz

Další body pro Lva. Pražský klub porazil Čerepovec

Sport

  21:15
Hokejisté Lva Praha v Kontinentální lize vyhráli nad Čerepovcem 3:1 a prodloužil svou bodovou sérii už na jedenáct zápasů. Devět těchto utkání bylo vítězných, což Lva posunulo v Západní konferenci na páté místo. Lev tak oplatil Severstalu prohru 1:2 z konce října. V 56. minutě rozhodl švédský útočník Calle Ridderwall, výsledek potvrdil v power play jeho krajan Martin Thörnberg.

Zleva Calle Ridderwall ze Lva a Ivan Kasutin z Čerepovce. foto: ČTK

Čerpovec nastoupil bez obou českých krajánků. Obránce Čáslava nebyl vůbec na soupisce a gólman Štěpánek zůstal je lavičce. Proti svým spoluhráčům z minulé sezony jednička Severstalu nenastoupila a do branky se postavil Kasutin. V dresu hostu se ale představil kontroverzní Rus Žerděv, který v létě přišel do Lva, ale ještě v přípravě tým opustil.

V úvodu se hrálo dlouho bez šancí a až v deváté minutě prověřil Kasutina Klepiš. Severstal, jehož odpočinek po poledni v hotelu narušila evakuace kvůli nahlášené bombě v obchodním centru na Floře, zahrozil ve 14. minutě, ale Vehanen vytěsnil Berdnikovův pokus.

Ostatní výsledky KHL

  • Chabarovsk - Spartak Moskva 4:3sn
  • Novokuzněck - Dinamo Minsk 3:2
  • Novosibirsk - Záhřeb 0:2
  • Vladivostok - Doněck 4:1
  • Atlant Mytišči - CSKA Moskva 2:0
  • Dinamo Riga - Jaroslavl 4:1
  • Slovan Bratislava - Petrohrad 2:3sn (Mojžíš a Vondrka oba 0+1 - rozhodující sam. nájezd Červenka).

Další minuty patřily domácím, kteří stupňovali nápor. V přesilovce minul Sekáč, už při plném počtu hráčů na ledě trefil Ridderwall zadovkou bekhendem pravou tyč a těsně před pauzou nedotáhl blafák osamocený Azevedo.

Další šance otevřít skóre měl Lev před polovinou utkání. Nejdříve trefil ve 28. minutě v přesilovce Jaakola horní tyč. Lev pokračovat i v další početní výhodě v tlaku, ale měl také štěstí, protože po nenápadné akci Stoljarova pomohla Vehanenovi tyč.

Nakonec se radoval z gólu ve 36. minutě Severstal, když ujel Gimbatov a zamířil přesně mezi Vehanenovy betony. Vzápětí mohl odpovědět Ševc, který předtím při vedoucí brance hostů v souboji ve středním pásmu nešťastně upadl. Přesně dvě minuty před druhou přestávkou se Lev dočkal vyrovnání. Thörnberg vypálil od pravého mantinelu, Kasutin vyrazil puk nalevo k Vránovi, který zamířil do odkryté branky.

V třetí části čekaly necelé tři tisíce diváků v Tipsport Aréně dlouho na šance, oba týmy hrály především ze zabezpečené obrany. V 56. minutě se ale Lev dočkal vítězné trefy. Ševc projel do útočného pásma, vypálil a z dorážky skóroval Ridderwall. V závěru ještě pojistil výhru do prázdné branky Thörnberg.

 "Byl to pro nás velice těžký zápas. Udělali jsme po druhé třetině změny. Jsem rád, že jsme našli cestu k vítězství a získali tři body," pravil domácí kouč Kari Jalonen. Trenér Čerepovce Igor Petrov byl naopak z průběhu střetnutí viditelně rozladený. "V hokeji se musí hrát šedesát minut a ne padesát. Dokud to naši hráči nepochopí, tak budeme prohrávat. Nedotahujeme dobře rozehrané zápasy. Musíme se dát dohromady a začít vyhrávat."

HC Lev Praha - Severstal Čerepovec 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 38. Vrána (Thörnberg, Ševc), 56. Ridderwall (Ševc), 59. Thörnberg (Novotný, Němec) - 36. Gimbatov (Černov). Rozhodčí: Vasiljev, Baluška - Morozov, Putilin. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 2900.

Autoři: ,

ING-FOREST s.r.o.
Taxátor

ING-FOREST s.r.o.
Praha, Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Karlovarský kraj, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Pardubický kraj, Plzeňský kraj, Středočeský kraj, Ústecký kraj, Kraj Vysočina, Zlínský kraj
nabízený plat: 65 000 - 75 000 Kč