Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Další posila: Martin Erat

Sport

  12:06
PRAHA - Česká hokejová reprezentace získala další posilu pro nadcházející mistrovství světa v Kanadě. Dres národního týmu oblékne útočník Martin Erat, jehož Nashville vypadl v prvním kole Stanleyova poháru. Oznámil to dnes tiskový mluvčí reprezentace Pavel Bárta.

Predátor Erat bude v reprezentaci. foto: AFP

Erat, vicemistr světa z roku 2006 a držitel bronzové medaile z olympijských her v Turíně, by měl být jednou z největších hvězd týmu. Kouč Alois Hadamczik s ním předběžně počítá do elitní formace společně s Patrikem Eliášem. Oba hráči by se měli k mužstvu připojit na soustředění v Montrealu.

Juniorský mistr světa z Moskvy 2001 Erat odehrál v letošní sezoně v základní části NHL 76 zápasů, v kterých nastřílel 23 branek a připsal si 34 asistencí. S 57 kanadskými body byl šestým nejproduktivnějším Čechem v soutěži. V play off, v jehož prvním kole nestačil Nashville na Detroit, přidal gól a tři finální přihrávky.

Hadamczik by rád do týmu pro MS zařadil i obránce Marka Židlického, Eratova spoluhráče z Nashvillu. Zda se mu to podaří, však není momentálně jisté. Jasněji by mohlo být ještě dnes odpoledne, kdy má reprezentace sraz a následně i trénink v Praze-Letňanech.

Autor:

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Kuchaře/Kuchařku pro střední školu

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Praha
nabízený plat: 20 000 - 29 000 Kč