Sobota 18. května 2024, svátek má Nataša
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Musí se zlepšit! Trenér Bostonu kritizuje Pastrňáka, jeho účast na MS je blíž

David Pastrňák si kryje kotouč před dotírajícím Iljou Ljubuškinem z Toronta. foto: Reuters

Dva góly, dvě asistence. A především nula bodů v posledních dvou zápasech, kdy hokejisté Bostonu mohli ukončit sérii s Torontem v rámci prvního kola play off. Českému útočníkovi Davidu Pastrňákovi se nedaří skórovat a trenér Jim Montgomery ho popichuje: „Musí se zvednout.“
  14:52

Pastrňák s Pavlem Zachou, nebo David Kämpf? Reprezentační trenér Radim Rulík zvedne v neděli telefon a zavolá do zámoří.

Komu z nich?

O tom rozhodne sedmý zápas série mezi Bostonem a Torontem.

Bruins nevyužili už dva mečboly, dvakrát prohráli 1:2, žádný z českých hokejistů se do statistik nezapsal. Pastrňák vyslal na brankáře Wolla v posledních dvou duelech osm střel, neujala se žádná.

„Vaši nejlepší hráči musí být nejlepšími hráči hlavně v této části roku. Snahu mají obrovskou, jen v klíčových okamžicích musí vymyslet víc,“ pronesl po šestém utkání Montgomery.

Ležící David Pastrňák se natahuje po kotouči před Morganem Reillym z Toronta.

„Brad Marchand to v sérii dokázal. Pastrňák se ale musí zvednout. Musí být tím dominantním hráčem, na kterého jsme zvyklí. Zatím se mu to daří jen v náznacích, ne tak důsledně jako v základní části,“ řekl.

Nejde o přehnanou kritiku, Pastrňák jistě sám moc dobře ví, kde se může zlepšit. A třeba ho k tomu popíchnou právě Montgomeryho slova.

Pokud ne a Boston prohraje ze soboty na neděli i třetí utkání v řadě, sezona pro něj skončí.

Nutně však ne pro všechny jeho hráče. Například čeští fanoušci by Pastrňáka se Zachou a možná i Jakubem Laukem jistě uvítali v reprezentačním dresu, vždyť i Rulík dříve hlásil: „Pastrňák je jediný, kdo by měl nominaci jistou.“

Pro jeho tým by byl obrovskou posilou. Vzpomeňte, jak s Davidem Krejčím zcela obrátil hru národního týmu na šampionátu před dvěma lety a dovedl Čechy k bronzu.

Joseph Woll v brance Toronta zkouší zastavit Davida Pastrňáka z Bostonu.

Podobná osobnost současnému výběru zatím chybí. Produktivitu táhne v celé sezoně David Tomášek ze švédského Färjestadu, tradičně si fanoušci hodně slibují od Dominika Kubalíka.

Jenže ten za sebou nemá vůbec povedenou sezonu v NHL. V Ottawě většinu času vězel ve čtvrté formaci, posbíral o propastných třicet bodů méně než v předešlém ročníku (15 proti 45).

Netrefil se ani v prvním utkání na Českých hrách v Brně, stejně jako vyslanci z New Jersey Ondřej Palát s Tomášem Noskem.

Generální manažer týmu Petr Nedvěd opakovaně během sezony hlásil, že všichni Češi v NHL mají o mistrovství zájem.

Pokud budou k dispozici Pastrňák se Zachou, i navzdory jeho reprezentační minulosti, měli by do Prahy dorazit.

Ale zdali bude tato varianta vůbec možná, určí sedmý zápas Toronta s Bostonem.

Autor:

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...