Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Rittich se přesunul z Los Angeles Kings na farmu do Ontaria

David Rittich a Travis Dermott pózují po přípravném zápase před sezonou NHL v Austrálii. foto: Profimedia.cz

Český hokejový brankář David Rittich se před startem sezony NHL přesunul z Los Angeles na farmu do Ontaria do nižší AHL. Kings předtím museli jedenatřicetiletého bývalého hráče Calgary, Toronta, Nashvillu a Winnipegu zařadit na seznam volných hráčů, odkud si jej jiný klub NHL nevybral. V kádru Los Angeles zůstávají gólmani Pheonix Copley a Cam Talbot.
  23:12

Rittich podepsal s kalifornským klubem 1. července jako nechráněný volný hráč roční jednocestný kontrakt na 875 tisíc dolarů, takže má plný příjem i v případě působení na farmě. V přípravě odchytal za Kings ve třech zápasech 103 minut, inkasoval dvě branky, měl průměr 1,17 obdrženého gólu a úspěšnost zákroků 96 procent.

V minulé sezoně Rittich nastoupil za Winnipeg v 21 duelech, měl průměr 2,67 inkasovaného gólu a úspěšnost 90,1 procenta. Celkově v NHL odchytal 172 utkání s průměrem 2,87, úspěšností 90,4 a čtyřikrát udržel čisté konto. V play off ve dvou zápasech odehrál 32 minut a z 22 střel inkasoval osm gólů. V AHL se představil naposledy v sezoně 2017/18 na farmě Calgary ve Stocktonu.

Autoři: ,