Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund
130 let

Lidovky.cz

Sport

Obránce Gulaši dostal za faul na Rychlovského jednozápasový trest

Michal Gulaši foto: Petr Lundák, MF DNES

Hokejový obránce Michal Gulaši z Českých Budějovic dostal od disciplinární komise extraligy jednozápasový trest za faul na libereckého útočníka Jakuba Rychlovského ve středečním utkání 47. kola. Navíc zaplatí pokutu ve výši deseti procent měsíčního platu, kterou dostal i jeho spoluhráč David Štich, jenž se následně ze střídačky zapojil do bitky s Jaroslavem Vlachem.
  11:54

Gulaši fauloval nejlepšího extraligového střelce ve 34. minutě utkání, rozhodčí Jan Hribik a Tomáš Veselý zákrok neoznačili jako v rozporu s pravidly.

Podle předsedy disciplinární komise Viktora Ujčíka se ale jednalo o nedovolený zásah do hlavy nebo krku a Gulašimu dnes zastavil činnost a mu udělil pokutu, kterou obránce Motoru podle tiskové zprávy dostal za opakované tresty.

Po přerušení hry došlo na ledě ke dvěma bitkám. Do jedné z nich se zapojil Štich, který předtím nebyl aktivním hráčem na ledě. Pokutu ve výši deseti procent měsíčního platu dostal za nesportovní chování.

Autoři: ,

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...