Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Dominátor byl zvolen hvězdou utkání

Sport

  22:55
DETROIT - Český brankář Dominik Hašek vychytal hokejistům Detroitu na závěr základní části NHL vítězství 4:1 nad Chicagem a byl vyhlášen hlavní hvězdou zápasu.

Brankář Detroitu Dominik Hašek (vpravo) a jeho spoluhráč Andreas Lilja. foto: ČTK

Třiačtyřicetiletý olympijský šampion z Nagana získal s kolegou Chrisem Osgoodem Jenningsovu trofej pro gólmany týmu, který obdrží v lize nejméně branek. Detroit, který vyhrál základní část, inkasoval v 82 zápasech 184 gólů.

Red Wings vs. Blackhawks (video)

Hašek se pod dnešní vítězství podepsal 27 úspěšnými zákroky. O čisté konto přišel až dvě minuty před koncem, když se při přesilové hře trefil Patrick Kane. Na výhře Detroitu se podílel i útočník Jiří Hudler. V osmé minutě otevřel skóre zápasu, v závěru druhé třetiny pak při výhodě jednoho hráče na ledě připravil gól pro obránce Nicklase Lidströma. Švédský bek se v poslední třetině trefil ještě jednou a byl vyhlášen druhou hvězdou utkání, Hudler byl třetí.

Výsledek:

Detroit - Chicago 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Branky: 39. a 55. Lidström (na první Hudler), 8. Hudler, 47. Hartigan - 58. Kane. Dominik Hašek odchytal za Detroit celý zápas, z 28 střel inkasoval jeden gól a úspěšnost zákroků měl 96,42 procenta. Střely na branku: 38:28. Diváci: 20.066.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!