Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Dominátor vychytal po Slavii i vedoucí Vítkovice

Sport

  22:39
PRAHA/PARDUBICE - Hokejisté Pardubic potvrdili aktuální formu a v předehrávce 11. kola extraligy zdolali vedoucí tým soutěže Vítkovice 3:2. Od debaklu v Kladně 0:6 Východočeši naplno bodovali už potřetí za sebou. Ostravané utrpěli teprve druhou porážku v sezoně, ale venku po prohře v Českých Budějovicích nebodovali už podruhé za sebou.

Dominátor v akci. foto: ČTK

V úvodní třetině měly více ze hry Vítkovice, přestože jako první vážněji zahrozil pardubický kanonýr Sýkora, který ve čtvrté minutě dvakrát prověřil gólmana Šindeláře. Vzápětí střílel Treille a Hašek odolal i při následném závaru. Domácí se ubránili při Píšově vyloučení, sami také nezužitkovali přesilovku při Voráčkově trestu. Při další šanci Ostravanů minul branku Treille a Ujčík gólmana Pardubic zpoza branky také nepřekvapil.

Do druhého dějství vstoupili i díky přesilovce domácí daleko aktivněji a pokračovali v tom také po návratu potrestaného Kvapila na led. Špirko ještě z dobré pozice mezi kruhy minul branku, Pardubičtí potom sice ještě nevyužili ani další přesilovku, ale v 25. minutě už se fanoušci Eatonu radovali z vedení. Divíšek přihrál zpoza branky a Klejna se prosadil v souboji s Voráčkem.

Potom šel pykat v rychlém sledu i třetí vítkovický hráč, domácí Szturcův nájezd do gólmana Haška gólem v početní výhodě nepotrestali, přesto těsně před polovinou utkání zvýšili svůj náskok. Sýkora se bombou z levého kruhu pro vhazovaní trefil přesně k levé tyči Šindelářovy branky a dal svůj sedmý gól v sezoně.

Potom se Somík efektní kličkou dostal až před Šindeláře, ale už nestihl lépe zakončit. Při dalším úniku poslal Sýkoru k zemi Sičák, přesto ještě domácí útočník vleže zakončil těsně vedle. Vítkovičtí se ve druhé třetině k ničemu nebezpečnému nedostali ani při Nakládalově trestu, vstup do závěrečného dějství jim ale vyšel.

Hned po půl minutě trefil Burger tyč, což si prověřili sudí i u videorozhodčího. V času 40:59 se už prosadil po Krenželokově přihrávce při signalizovaném vyloučení zblízka Kvapil. Hosté se snažili vyrovnat, ale Hašek další nebezpečné situace vyřešil. Pět minut před koncem ujížděl na druhé straně Cetkovský, ale Šindelář mu puk vypíchl hokejkou.

Další pokus vítkovického kapitána Burgra kryl Hašek a necelé tři minuty před koncem zvýšil na 3:1 pro domácí Zohorna. Hned za 55 vteřin ale ještě zdramatizoval závěr Svačina, který v úniku udělal kličku vyjetému Haškovi a uklidil puk do prázdné branky. V závěru hráli Ostravané bez vyloučeného Burgra a Pardubice si tříbodový zisk pohlídaly.

PŘEDEHRÁVKY 11. KOLA EXTRALIGY

HC Eaton Pardubice - HC Vítkovice Steel 3:2 (0:0, 2:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 25. Klejna (Divíšek, Rákos), 30. P. Sýkora (Špirko), 58. Zohorna (Koukal, Kočí) - 41. Kvapil (Krenželok, Štefanka), 58. Svačina (Ujčík). Rozhodčí: Stricker (Švýc.), Šindler - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 7105.

Bílí Tygři Liberec - HC Slavia Praha 2:5 (1:0, 0:4, 1:1)
Branky a nahrávky: 17. V. Nedorost (Víšek, Kašpařík), 47. P. Nedvěd (Hunkes) - 23. Endál (Vondrka), 30. Červenka (Vašíček), 32. Vašíček (D. Hruška, Beránek), 39. Červenka (V. Růžička ml.), 59. Vondrka (Slipčenko). Rozhodčí: Fraňo, Hradil - Kis, Pavlovič. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5434.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!