Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Co se stalo v české kabině? Záhadné zmizení útočníka z NHL je tabu, citlivost okolností převažuje

Útočník Dominik Simon odletěl z mistrovství světa v Tampere a do úterního zápasu s Rakouskem nenastoupí. foto: ČTK

Před šokující porážkou s Rakouskem 1:2 po nájezdech se odehrál příběh, který mohl značně ovlivnit výkon českých hokejistů. Z dějiště mistrovství světa v úterý ráno odletěl útočník Dominik Simon, který údajně měl konflikt s obráncem Filipem Hronkem. „Omlouváme se, ale vzhledem k tomu, že jde o citlivou osobní věc, nemůžeme se k tomu víc vyjadřovat,“ uvedl pro média trenér Kari Jalonen.
  14:48

V Simonově případě to může být pádné zdůvodnění. Podle zdrojů iDNES.cz není jednoznačným viníkem situace a na konflikt měly vliv Simonovy osobní problémy.

„Prosíme v tomto směru i vás média, abyste respektovali naše rozhodnutí celou záležitost dále nekomentovat. Všichni hráči, kteří tady jsou, a i ti, kteří prošli tréninkovými kempy, patří do naší hokejové rodiny,“ uvedl dále Jalonen.

Dominik Simon kvůli osobním důvodům opustil reprezentaci na mistrovství světa...
Filip Hronek na mistrovství světa ve Finsku.

A dodal: „I v rodině ctíte zásadní pravidla. Tak to děláme taky. Chápeme sledovanost mistrovství světa a snahu o co největší informovanost směrem k našim fanouškům. Ale vše má své limity. Děkujeme za pochopení.“

Výsledkem tedy je, že Simon, který na mistrovství vyrazil bez kontraktu v NHL, v úterý ráno ve Finsku nasedl na letadlo a odcestoval domů.

Paradoxní je, že Hronek i Simon patří pod stejnou hráčskou agenturu, její zástupce Michal Sivek ale na dotazy nereagoval. I to dokládá citlivost situace.

Konflikty v hokejových kolektivech nepředstavují nic neobvyklého. Ví se například o tom, že loni na šampionátu měl reprezentační trenér Filip Pešán velké neshody s útočníkem Jiřím Sekáčem, který zbytek turnaje dokoukal v civilu jen jako divák.

Sváry nastávají i v extraligových kabinách. V NHL se občas hráči mezi sebou poperou na tréninku, zažil to i Tomáš Plekanec v Montrealu.

Hokejové zákonitosti velí nerozmazávat podobné spory veřejně. Vše se řeší interně. Pokud má vyústění dopad na podobu sestavy, zaobalí se rozkol nejčastěji do obecné fráze o soukromých záležitostech.

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...